Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά τα βούτυρα (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Προσθέτουμε το χαρουπόμελο, το μαχλέπι, το κάρδαμο, το ξύσμα πορτοκάλι και τη βανίλια και συνεχίζουμε.
Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα μαζί με το γάλα (χλιαρά). Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder και συνεχίζουμε για λίγο στην αργή ταχύτητα.
Παίρνουμε τη ζύμη και τη δουλεύουμε λίγο στον πάγκο μέχρι να πετύχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
Τα αλείφουμε με το μίγμα αυγό - γάλα.
Ψήνουμε στους 170°C (φούρνος με αέρα) για 25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα.
Ingredients
Directions
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά τα βούτυρα (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Προσθέτουμε το χαρουπόμελο, το μαχλέπι, το κάρδαμο, το ξύσμα πορτοκάλι και τη βανίλια και συνεχίζουμε.
Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα μαζί με το γάλα (χλιαρά). Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder και συνεχίζουμε για λίγο στην αργή ταχύτητα.
Παίρνουμε τη ζύμη και τη δουλεύουμε λίγο στον πάγκο μέχρι να πετύχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
Τα αλείφουμε με το μίγμα αυγό - γάλα.
Ψήνουμε στους 170°C (φούρνος με αέρα) για 25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα.