fbpx

Πασχαλινά κουλουράκια με χαρούπι

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 350 g Βούτυρο γάλακτος Τ82%
 100 g Βούτυρο Αιγοπρόβειο 99%
 250 g Zάχαρη άχνη
 100 g Χαρουπόμελο
 8 g Μαχλέπι
 3 g Κάρδαμο (κακουλέ)
 1 g Βανίλια
 200 g Αυγά (4 τμχ
 150 g Γάλα φρέσκο (χλιαρό)
 1000 g Αλεύρι Μαλακό Ζαχαροπλαστικής
 10 g Baking powder
 Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 2 κρόκους με λίγο γάλα για άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά τα βούτυρα (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν καλά.

2

Προσθέτουμε το χαρουπόμελο, το μαχλέπι, το κάρδαμο, το ξύσμα πορτοκάλι και τη βανίλια και συνεχίζουμε.

3

Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα μαζί με το γάλα (χλιαρά). Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder και συνεχίζουμε για λίγο στην αργή ταχύτητα.

4

Παίρνουμε τη ζύμη και τη δουλεύουμε λίγο στον πάγκο μέχρι να πετύχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

5

Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.

6

Τα αλείφουμε με το μίγμα αυγό - γάλα.

7

Ψήνουμε στους 170°C (φούρνος με αέρα) για 25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 350 g Βούτυρο γάλακτος Τ82%
 100 g Βούτυρο Αιγοπρόβειο 99%
 250 g Zάχαρη άχνη
 100 g Χαρουπόμελο
 8 g Μαχλέπι
 3 g Κάρδαμο (κακουλέ)
 1 g Βανίλια
 200 g Αυγά (4 τμχ
 150 g Γάλα φρέσκο (χλιαρό)
 1000 g Αλεύρι Μαλακό Ζαχαροπλαστικής
 10 g Baking powder
 Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 2 κρόκους με λίγο γάλα για άλειμμα

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά τα βούτυρα (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν καλά.

2

Προσθέτουμε το χαρουπόμελο, το μαχλέπι, το κάρδαμο, το ξύσμα πορτοκάλι και τη βανίλια και συνεχίζουμε.

3

Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα μαζί με το γάλα (χλιαρά). Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder και συνεχίζουμε για λίγο στην αργή ταχύτητα.

4

Παίρνουμε τη ζύμη και τη δουλεύουμε λίγο στον πάγκο μέχρι να πετύχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

5

Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.

6

Τα αλείφουμε με το μίγμα αυγό - γάλα.

7

Ψήνουμε στους 170°C (φούρνος με αέρα) για 25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα.

Πασχαλινά κουλουράκια με χαρούπι

Τελευταίες συνταγές

By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Διαμαντής Παπαπαναγής

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.