Λιτή και δωρική συνταγή του φύλλου, όπως έχει διασωθεί και μεταλλαμπαδευτεί γενιές τώρα, στην αρκαδική και λακωνική μεριά της Πελοποννήσου. Οι ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει είναι το τραγανό δάγκωμα και η απαλή υστερόγευση. Η εις βάρος της ζύμης αναλογία με την γέμιση, αποδίδει διαφορετική γεύση, γιατί επιτρέπει στη γέμιση να αρωματίσει το φύλλο με μοναδικό τρόπο. Συνδυάζεται άριστα με πράσινα λαχανικά, όπως άγρια χόρτα, κολοκύθι, καυκαλίθρες, μυρώνια κ.ά. Άμεσα διαθέσιμα από την Δωρικόν τα vegan στριφτά με σπανάκι και πράσινο κολκύθι.
www.dorikon.gr