Λιτή και δωρική συνταγή του φύλλου, όπως έχει διασωθεί και μεταλλαμπαδευτεί γενιές τώρα, στην αρκαδική και λακωνική μεριά της Πελοποννήσου. Οι ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει είναι το τραγανό δάγκωμα και η απαλή υστερόγευση. Η εις βάρος της ζύμης αναλογία με την γέμιση, αποδίδει διαφορετική γεύση, γιατί επιτρέπει στη γέμιση να αρωματίσει το φύλλο με μοναδικό τρόπο. Συνδυάζεται άριστα με πράσινα λαχανικά, όπως άγρια χόρτα, κολοκύθι, καυκαλίθρες, μυρώνια κ.ά. Άμεσα διαθέσιμα από την Δωρικόν τα vegan στριφτά με σπανάκι και πράσινο κολκύθι.
www.dorikon.gr
Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.