Πασχαλινές συνταγές από τη Μύλοι Λούλη!
ΥΛΙΚΑ
4000 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
1050 g ζάχαρη άχνη
2250 g βούτυρο
14 g αυγά
100 g μπέικιν πάουντερ
5 g αλάτι
ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
ελάχιστη βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη με το σύρμα στο μίξερ στη 2η ταχύτητα.
2
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, στη συνέχεια το πορτοκάλι, το λεμόνι και τη βανίλια.
3
Τέλος, χτυπάμε με το φτερό στην 1η ταχύτητα, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη.
4
Πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 200°C για περίπου 10-15’.
Ingredients
ΥΛΙΚΑ
4000 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
1050 g ζάχαρη άχνη
2250 g βούτυρο
14 g αυγά
100 g μπέικιν πάουντερ
5 g αλάτι
ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
ελάχιστη βανίλια






