fbpx

Σμυρνέικα κουλουράκια

Πασχαλινές συνταγές από τη Μύλοι Λούλη!

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 4000 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
 1050 g ζάχαρη άχνη
 2250 g βούτυρο
 14 g αυγά
 100 g μπέικιν πάουντερ
 5 g αλάτι
 ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
 ελάχιστη βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη με το σύρμα στο μίξερ στη 2η ταχύτητα.

2

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, στη συνέχεια το πορτοκάλι, το λεμόνι και τη βανίλια.

3

Τέλος, χτυπάμε με το φτερό στην 1η ταχύτητα, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη.

4

Πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 200°C για περίπου 10-15’.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 4000 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
 1050 g ζάχαρη άχνη
 2250 g βούτυρο
 14 g αυγά
 100 g μπέικιν πάουντερ
 5 g αλάτι
 ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
 ελάχιστη βανίλια

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη με το σύρμα στο μίξερ στη 2η ταχύτητα.

2

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, στη συνέχεια το πορτοκάλι, το λεμόνι και τη βανίλια.

3

Τέλος, χτυπάμε με το φτερό στην 1η ταχύτητα, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη.

4

Πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 200°C για περίπου 10-15’.

Σμυρνέικα κουλουράκια

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.