Μπισκότα με χαρούπι

Η συνταγή είναι από τον κ. Βασίλη Γαλανό, Πρόεδρο Συλλόγου Αρτοποιών Ν. Χανίων «Ο Ευαγγελισμός»

«Για τους γονείς μας, το χαρούπι ήταν η σοκολάτα των παιδικών τους χρόνων. Μεταπολεμικά το χαρούπι το έδιναν στα παιδιά σαν σοκολάτα, επειδή έχει μια ιδιαίτερη γεύση που μοιάζει κάπως με το κακάο, χωρίς να ξέρουν τη θρεπτική του αξία και το υπερτρόφιμο που θεωρείται σήμερα. Πρωτοπαρουσιάστηκε στη σύγχρονη διατροφή πριν περίπου 8 χρόνια και όλες του οι εκδοχές είναι ιδιαίτερες, όπως π.χ. το χαρουπόμελο. Έχει πολλά να δώσει σαν προϊόν, τόσο γευστικά όσο και θρεπτικά», μας λέει ο κ. Γαλανός.

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 600 g λάδι
 600 g μαργαρίνη ζαχαροπλαστικής
 750 g ζάχαρη
 750 g χυμό πορτοκάλι
 15 g κανέλα
 60 g κακάο
 3 kg χαρούπι
 45 g μπέικιν πάουντερ
 15 g σόδα
 600 g αμύγδαλο καβουρδισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Χτυπάμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη και το λάδι για να λιώσει.

2

Ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά (χαρούπι, κακάο, μπέικιν πάουντερ, σόδα, κανέλα) στο αλεύρι και στη συνέχεια το χυμό πορτοκαλιού.

3

Στο τέλος, προσθέτουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180°C.

4

Δε χρειάζεται να αφήσουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 600 g λάδι
 600 g μαργαρίνη ζαχαροπλαστικής
 750 g ζάχαρη
 750 g χυμό πορτοκάλι
 15 g κανέλα
 60 g κακάο
 3 kg χαρούπι
 45 g μπέικιν πάουντερ
 15 g σόδα
 600 g αμύγδαλο καβουρδισμένο

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Χτυπάμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη και το λάδι για να λιώσει.

2

Ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά (χαρούπι, κακάο, μπέικιν πάουντερ, σόδα, κανέλα) στο αλεύρι και στη συνέχεια το χυμό πορτοκαλιού.

3

Στο τέλος, προσθέτουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180°C.

4

Δε χρειάζεται να αφήσουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί.

Notes

Μπισκότα με χαρούπι

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.