fbpx

At the beach

Η συνταγή είναι από τον Δημήτρη Ζουμή, Τεχνικό Σύμβουλο Ζαχ/κης, G&B EXPERTS AEBE

Yields1 Serving
Λευκό Κράμπλ
 100 g Μαργαρίνη LUNA SOFT OLFOOD (κρύα σε κύβους)
 100 g Ζάχαρη Κρυσταλλική
 100 g Αλεύρι Μαλακό
 100 g Πούδρα Αμυγδάλου
Panna Cotta Vanilla
 10 g Φύλλα Ζελατίνης
 280 g Κρέμα Γάλακτος 35% ANCHOR
 200 g Γάλα Πλήρες 3,5%
 40 g Ζάχαρη Κρυσταλλική
 50 g Σοκολάτα Λευκή SCHOKINAG
 5 g Madagascar Vanilla Paste GIUSO
 10 g Ρούμι
Jell Βατόμουρο
 5 g Φύλλα Ζελατίνης
 200 g Pasteurized Puree Βατόμουρο
 45 g Ζάχαρη Κρυσταλλική
 20 g Νερό
Μilk Chocolate Whipped Ganache
 160 g Κρέμα Γάλακτος 35% ANCHOR
 450 g Κρέμα Γάλακτος 35% ANCHOR
 15 g Ιμβερτοζάχαρο
 15 g Γλυκόζη
 260 g Κουβερτούρα Γάλακτος 34% SCHOKINAG
Λευκό Κράμπλ
1

Τοποθετούμε στο μίξερ, με το φτερό, όλα τα υλικά και ομογενοποιούμε. Απλώνουμε το μίγμα σε επιφάνεια σιλικόνης. Ψήνουμε στους 170°C για 15’ λεπτά

Panna Cotta Vanilla
2

Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Βράζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη ζελατίνη και ομογενοποιούμε. Τέλος, ενσωματώνουμε τη σοκολάτα, τη βανίλια, το ρούμι και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

Jell Βατόμουρο
3

Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Φέρνουμε μέχρι το σημείο βρασμού τον πουρέ, τη ζάχαρη και το νερό. Ενσωματώνουμε τη ζελατίνη. Αφήνουμε να κρυώσει.

Μilk Chocolate Whipped Ganache
4

Βράζουμε τα 160γρ. κρέμα γάλακτος με τη γλυκόζη και το ιμβερτοζάχαρο. Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ομογενοποιούμε με μπίμερ. Προσθέτουμε τα 450γρ. κρέμα γάλακτος και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8-10 ώρες. Την επόμενη μέρα αναδεύουμε (στο μίξερ με σύρμα) μέχρι να δέσει.

Μοντάρισμα
5

Τοποθετούμε ως βάση την Panna Cotta Vanilla και παγώνουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το Jell βατόμουρο και παγώνουμε ξανά. Προσθέτουμε το Λευκό Κράμπλ. Γαρνίρουμε με σακούλας ζαχαροπλαστικής το Milk Chocolate Ganache κάνοντας κυκλικά σχήματα. Διακοσμούμε με βατόμουρα, μπεζεδάκια και μικρές φράουλες.

Ingredients

Λευκό Κράμπλ
 100 g Μαργαρίνη LUNA SOFT OLFOOD (κρύα σε κύβους)
 100 g Ζάχαρη Κρυσταλλική
 100 g Αλεύρι Μαλακό
 100 g Πούδρα Αμυγδάλου
Panna Cotta Vanilla
 10 g Φύλλα Ζελατίνης
 280 g Κρέμα Γάλακτος 35% ANCHOR
 200 g Γάλα Πλήρες 3,5%
 40 g Ζάχαρη Κρυσταλλική
 50 g Σοκολάτα Λευκή SCHOKINAG
 5 g Madagascar Vanilla Paste GIUSO
 10 g Ρούμι
Jell Βατόμουρο
 5 g Φύλλα Ζελατίνης
 200 g Pasteurized Puree Βατόμουρο
 45 g Ζάχαρη Κρυσταλλική
 20 g Νερό
Μilk Chocolate Whipped Ganache
 160 g Κρέμα Γάλακτος 35% ANCHOR
 450 g Κρέμα Γάλακτος 35% ANCHOR
 15 g Ιμβερτοζάχαρο
 15 g Γλυκόζη
 260 g Κουβερτούρα Γάλακτος 34% SCHOKINAG

Directions

Λευκό Κράμπλ
1

Τοποθετούμε στο μίξερ, με το φτερό, όλα τα υλικά και ομογενοποιούμε. Απλώνουμε το μίγμα σε επιφάνεια σιλικόνης. Ψήνουμε στους 170°C για 15’ λεπτά

Panna Cotta Vanilla
2

Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Βράζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη ζελατίνη και ομογενοποιούμε. Τέλος, ενσωματώνουμε τη σοκολάτα, τη βανίλια, το ρούμι και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

Jell Βατόμουρο
3

Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Φέρνουμε μέχρι το σημείο βρασμού τον πουρέ, τη ζάχαρη και το νερό. Ενσωματώνουμε τη ζελατίνη. Αφήνουμε να κρυώσει.

Μilk Chocolate Whipped Ganache
4

Βράζουμε τα 160γρ. κρέμα γάλακτος με τη γλυκόζη και το ιμβερτοζάχαρο. Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ομογενοποιούμε με μπίμερ. Προσθέτουμε τα 450γρ. κρέμα γάλακτος και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8-10 ώρες. Την επόμενη μέρα αναδεύουμε (στο μίξερ με σύρμα) μέχρι να δέσει.

Μοντάρισμα
5

Τοποθετούμε ως βάση την Panna Cotta Vanilla και παγώνουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το Jell βατόμουρο και παγώνουμε ξανά. Προσθέτουμε το Λευκό Κράμπλ. Γαρνίρουμε με σακούλας ζαχαροπλαστικής το Milk Chocolate Ganache κάνοντας κυκλικά σχήματα. Διακοσμούμε με βατόμουρα, μπεζεδάκια και μικρές φράουλες.

Notes

At the beach

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.