Charlotte με φράουλες

Η συνταγή είναι από τον Θανάση Τσαγκλιώτη, Pastry Chef

Yields1 Serving
μπαβαρουάζ βανίλιας
 1000 g γάλα φρέσκο 3,5%
 3 τεμ. φρέσκια βανίλια Μαδαγασκάρης
 320 g κρόκος αυγού
 400 g ζάχαρη κρυσταλλική
 25 g ζελατίνη φύλλο
 1500 g κρέμα γάλατος ελαφρά χτυπημένη
daqcuoise αμυγδάλου
 200 g πούδρα αμυγδάλου
 200 g ζάχαρη άχνη
 100 g ζάχαρη κρυσταλλική
 300 g ασπράδι αυγού
 40 g πάστα αμυγδαλου
compote mix berries
 1000 g mix berries
 15 g πηκτίνη NH
 300 g ζάχαρη κρυσταλλική
 100 g χυμό λεμόνι
μπαβαρουάζ βανίλιας
1

Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Με 400 γρ. γάλα διαλύουμε την φρέσκια βανίλια στο thermo mix.

2

Κάνουμε μια crème anglaise στους 84°C με το γάλα, τη ζάχαρη και τους κρόκους.

3

Προσθέτουμε τη ζελατίνη και αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα στους 30°C.

4

Μόλις κρυώσει τοποθετούμε την ελαφρώς χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

daqcuoise αμυγδάλου
5

Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τα 100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική σε μαρέγκα. Όταν η μαρέγκα είναι απαλή και σταθερή ρίχνουμε τα στερεά και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.

6

Τέλος, βάζουμε και την πάστα αμυγδάλου. Απλώνουμε σε ένα δίσκο σε ύψος 2 εκατοστών και ψήνουμε στους 170°C για 25 λεπτά περίπου.

compote mix berries
7

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την πηκτίνη. Βάζουμε τα mix berries να ζεσταθούν και προσθέτουμε τη ζάχαρη με την πηκτίνη.

8

Αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμόνι. Αφήνουμε να κρυώσει.

Ingredients

μπαβαρουάζ βανίλιας
 1000 g γάλα φρέσκο 3,5%
 3 τεμ. φρέσκια βανίλια Μαδαγασκάρης
 320 g κρόκος αυγού
 400 g ζάχαρη κρυσταλλική
 25 g ζελατίνη φύλλο
 1500 g κρέμα γάλατος ελαφρά χτυπημένη
daqcuoise αμυγδάλου
 200 g πούδρα αμυγδάλου
 200 g ζάχαρη άχνη
 100 g ζάχαρη κρυσταλλική
 300 g ασπράδι αυγού
 40 g πάστα αμυγδαλου
compote mix berries
 1000 g mix berries
 15 g πηκτίνη NH
 300 g ζάχαρη κρυσταλλική
 100 g χυμό λεμόνι

Directions

μπαβαρουάζ βανίλιας
1

Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Με 400 γρ. γάλα διαλύουμε την φρέσκια βανίλια στο thermo mix.

2

Κάνουμε μια crème anglaise στους 84°C με το γάλα, τη ζάχαρη και τους κρόκους.

3

Προσθέτουμε τη ζελατίνη και αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα στους 30°C.

4

Μόλις κρυώσει τοποθετούμε την ελαφρώς χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

daqcuoise αμυγδάλου
5

Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τα 100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική σε μαρέγκα. Όταν η μαρέγκα είναι απαλή και σταθερή ρίχνουμε τα στερεά και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.

6

Τέλος, βάζουμε και την πάστα αμυγδάλου. Απλώνουμε σε ένα δίσκο σε ύψος 2 εκατοστών και ψήνουμε στους 170°C για 25 λεπτά περίπου.

compote mix berries
7

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την πηκτίνη. Βάζουμε τα mix berries να ζεσταθούν και προσθέτουμε τη ζάχαρη με την πηκτίνη.

8

Αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμόνι. Αφήνουμε να κρυώσει.

Notes

Charlotte με φράουλες

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.