fbpx

Τούρτα Mousse Salted Caramel με Κρέμα Καραμέλα BAKBEL

Η συνταγή είναι από τον κ. Γιώργο Θεοδώρου, Τεχνικό Σύμβουλο Ζαχαροπλαστικής και Παγωτού ΚΟΝΤΑ ΑΕΒΕ

Yields1 Serving
Mousse Salted Caramel
 60 g Pasta Cream Caramel GALATEA
 110 g Γάλα Πλήρες 3,5%
 100 g Credi Fond CREDIN
 200 g Σοκολάτα Λευκή
 340 g Κρέμα Γάλακτος 35% CANDIA PRO (μισοχτυπημένη)
 2 g Άνθος Αλατιού
Παντεσπάνι Σοκολάτα
 1000 g Super Sponge Cake Choco 100 CREDIN
 500 g Αυγά
 150 g Ηλιέλαιο
 200 g Νερό
Βάση με Καραμελωμένα Φουντούκια
 500 g Cream Filling Caramel BAKBEL
 300 g Πραλίνα Creditella CREDIN
 500 g Σοκολάτα 58% (λιωμένη)
 200 g Φουντούκια Καραμελωμένα (χοντροκομμένα)
 200 g Τρίμμα Speculoos 2-6 mm BAKBEL
Καραμελωμένα Φουντούκια
 200 g Ζάχαρη
 2 g Αλάτι
 20 g Νερό
 300 g Φουντούκια
 10 g Ρούμι
Mousse Salted Caramel
1

Ζεσταίνουμε το Γάλα Πλήρες 3,5% μαζί με το άνθος αλατιού, προσθέτουμε το Credi Fond και ομογενοποιούμε. Περιχύνουμε στο μείγμα την Pasta Cream Caramel και τη Λευκή Σοκολάτα και αναμειγνύουμε. Στους 35° C ενσωματώνουμε και την μισοχτυπημένη Κρέμα Γάλακτος 35%.

Επικάλυψη Καραμέλα BAKBEL
2

Χρησιμοποιούμε την έτοιμη προς χρήση Mirror Glaze Deluxe Καραμέλα BAKBEL.

Παντεσπάνι Σοκολάτα
3

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με το σύρμα για 1 λεπτό στην αργή ταχύτητα και για 6 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
Θερμοκρασία ψησίματος: 170° - 175°C
Χρόνος ψησίματος: 50 - 60 λεπτά περίπου

Βάση με Καραμελωμένα Φουντούκια
4

Ζεσταίνουμε την Πραλίνα Creditella με το Cream Filling Caramel και ενσωματώνουμε τη λιωμένη Σοκολάτα, τα Καραμελωμένα Φουντούκια και το Τρίμμα Speculoos.

Καραμελωμένα Φουντούκια
5

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό. Μόλις αρχίσει να παίρνει ένα ξανθό χρώμα, προσθέτουμε το αλάτι και τα φουντούκια. Συνεχίζουμε μέχρι να καραμελώσουν καλά και σβήνουμε με το ρούμι. Αφού κρυώσουν, τα θρυμματίζουμε σε χοντρά κομμάτια.

Μοντάρισμα
6

Τοποθετούμε σε τσέρκι της αρεσκείας μας μια φέτα Παντεσπάνι Σοκολάτας. Γεμίζουμε το 1/3 με την Βάση Καραμέλας. Στην συνέχεια τοποθετούμε άλλη μία φέτα Παντεσπάνι Σοκολάτας. Προσθέτουμε το Mousse Καραμέλας και παγώνουμε.

7

Αφού παγώσει, επικαλύπτουμε το πάνω μέρος με μια στρώση Mirror Glaze Deluxe Καραμέλα BAKBEL.

8

Ντεκοράρουμε.

Ingredients

Mousse Salted Caramel
 60 g Pasta Cream Caramel GALATEA
 110 g Γάλα Πλήρες 3,5%
 100 g Credi Fond CREDIN
 200 g Σοκολάτα Λευκή
 340 g Κρέμα Γάλακτος 35% CANDIA PRO (μισοχτυπημένη)
 2 g Άνθος Αλατιού
Παντεσπάνι Σοκολάτα
 1000 g Super Sponge Cake Choco 100 CREDIN
 500 g Αυγά
 150 g Ηλιέλαιο
 200 g Νερό
Βάση με Καραμελωμένα Φουντούκια
 500 g Cream Filling Caramel BAKBEL
 300 g Πραλίνα Creditella CREDIN
 500 g Σοκολάτα 58% (λιωμένη)
 200 g Φουντούκια Καραμελωμένα (χοντροκομμένα)
 200 g Τρίμμα Speculoos 2-6 mm BAKBEL
Καραμελωμένα Φουντούκια
 200 g Ζάχαρη
 2 g Αλάτι
 20 g Νερό
 300 g Φουντούκια
 10 g Ρούμι

Directions

Mousse Salted Caramel
1

Ζεσταίνουμε το Γάλα Πλήρες 3,5% μαζί με το άνθος αλατιού, προσθέτουμε το Credi Fond και ομογενοποιούμε. Περιχύνουμε στο μείγμα την Pasta Cream Caramel και τη Λευκή Σοκολάτα και αναμειγνύουμε. Στους 35° C ενσωματώνουμε και την μισοχτυπημένη Κρέμα Γάλακτος 35%.

Επικάλυψη Καραμέλα BAKBEL
2

Χρησιμοποιούμε την έτοιμη προς χρήση Mirror Glaze Deluxe Καραμέλα BAKBEL.

Παντεσπάνι Σοκολάτα
3

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με το σύρμα για 1 λεπτό στην αργή ταχύτητα και για 6 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
Θερμοκρασία ψησίματος: 170° - 175°C
Χρόνος ψησίματος: 50 - 60 λεπτά περίπου

Βάση με Καραμελωμένα Φουντούκια
4

Ζεσταίνουμε την Πραλίνα Creditella με το Cream Filling Caramel και ενσωματώνουμε τη λιωμένη Σοκολάτα, τα Καραμελωμένα Φουντούκια και το Τρίμμα Speculoos.

Καραμελωμένα Φουντούκια
5

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό. Μόλις αρχίσει να παίρνει ένα ξανθό χρώμα, προσθέτουμε το αλάτι και τα φουντούκια. Συνεχίζουμε μέχρι να καραμελώσουν καλά και σβήνουμε με το ρούμι. Αφού κρυώσουν, τα θρυμματίζουμε σε χοντρά κομμάτια.

Μοντάρισμα
6

Τοποθετούμε σε τσέρκι της αρεσκείας μας μια φέτα Παντεσπάνι Σοκολάτας. Γεμίζουμε το 1/3 με την Βάση Καραμέλας. Στην συνέχεια τοποθετούμε άλλη μία φέτα Παντεσπάνι Σοκολάτας. Προσθέτουμε το Mousse Καραμέλας και παγώνουμε.

7

Αφού παγώσει, επικαλύπτουμε το πάνω μέρος με μια στρώση Mirror Glaze Deluxe Καραμέλα BAKBEL.

8

Ντεκοράρουμε.

Notes

Τούρτα Mousse Salted Caramel με Κρέμα Καραμέλα BAKBEL

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.