Η συνταγή είναι από τον κ. Γιώργο Θεοδώρου, Τεχνικό Σύμβουλο Ζαχαροπλαστικής και Παγωτού ΚΟΝΤΑ ΑΕΒΕ
Ζεσταίνουμε το Γάλα Πλήρες 3,5% μαζί με το άνθος αλατιού, προσθέτουμε το Credi Fond και ομογενοποιούμε. Περιχύνουμε στο μείγμα την Pasta Cream Caramel και τη Λευκή Σοκολάτα και αναμειγνύουμε. Στους 35° C ενσωματώνουμε και την μισοχτυπημένη Κρέμα Γάλακτος 35%.
Χρησιμοποιούμε την έτοιμη προς χρήση Mirror Glaze Deluxe Καραμέλα BAKBEL.
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με το σύρμα για 1 λεπτό στην αργή ταχύτητα και για 6 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
Θερμοκρασία ψησίματος: 170° - 175°C
Χρόνος ψησίματος: 50 - 60 λεπτά περίπου
Ζεσταίνουμε την Πραλίνα Creditella με το Cream Filling Caramel και ενσωματώνουμε τη λιωμένη Σοκολάτα, τα Καραμελωμένα Φουντούκια και το Τρίμμα Speculoos.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό. Μόλις αρχίσει να παίρνει ένα ξανθό χρώμα, προσθέτουμε το αλάτι και τα φουντούκια. Συνεχίζουμε μέχρι να καραμελώσουν καλά και σβήνουμε με το ρούμι. Αφού κρυώσουν, τα θρυμματίζουμε σε χοντρά κομμάτια.
Τοποθετούμε σε τσέρκι της αρεσκείας μας μια φέτα Παντεσπάνι Σοκολάτας. Γεμίζουμε το 1/3 με την Βάση Καραμέλας. Στην συνέχεια τοποθετούμε άλλη μία φέτα Παντεσπάνι Σοκολάτας. Προσθέτουμε το Mousse Καραμέλας και παγώνουμε.
Αφού παγώσει, επικαλύπτουμε το πάνω μέρος με μια στρώση Mirror Glaze Deluxe Καραμέλα BAKBEL.
Ντεκοράρουμε.
Ingredients
Directions
Ζεσταίνουμε το Γάλα Πλήρες 3,5% μαζί με το άνθος αλατιού, προσθέτουμε το Credi Fond και ομογενοποιούμε. Περιχύνουμε στο μείγμα την Pasta Cream Caramel και τη Λευκή Σοκολάτα και αναμειγνύουμε. Στους 35° C ενσωματώνουμε και την μισοχτυπημένη Κρέμα Γάλακτος 35%.
Χρησιμοποιούμε την έτοιμη προς χρήση Mirror Glaze Deluxe Καραμέλα BAKBEL.
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με το σύρμα για 1 λεπτό στην αργή ταχύτητα και για 6 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
Θερμοκρασία ψησίματος: 170° - 175°C
Χρόνος ψησίματος: 50 - 60 λεπτά περίπου
Ζεσταίνουμε την Πραλίνα Creditella με το Cream Filling Caramel και ενσωματώνουμε τη λιωμένη Σοκολάτα, τα Καραμελωμένα Φουντούκια και το Τρίμμα Speculoos.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό. Μόλις αρχίσει να παίρνει ένα ξανθό χρώμα, προσθέτουμε το αλάτι και τα φουντούκια. Συνεχίζουμε μέχρι να καραμελώσουν καλά και σβήνουμε με το ρούμι. Αφού κρυώσουν, τα θρυμματίζουμε σε χοντρά κομμάτια.
Τοποθετούμε σε τσέρκι της αρεσκείας μας μια φέτα Παντεσπάνι Σοκολάτας. Γεμίζουμε το 1/3 με την Βάση Καραμέλας. Στην συνέχεια τοποθετούμε άλλη μία φέτα Παντεσπάνι Σοκολάτας. Προσθέτουμε το Mousse Καραμέλας και παγώνουμε.
Αφού παγώσει, επικαλύπτουμε το πάνω μέρος με μια στρώση Mirror Glaze Deluxe Καραμέλα BAKBEL.
Ντεκοράρουμε.