Τα ζαχαροπλαστεία Κάκαλης ξεκίνησαν τη Διεθνή Ημέρα Κωκ ως θεσμό από πέρυσι. Η πρωτότυπη ιδέα υλοποιήθηκε προς τιμήν του πολυαγαπημένου γλυκίσματος των παιδικών μας χρόνων, το οποίο καθιέρωσε η οικογένεια Κάκαλη το 1980, δίνοντάς του μέγεθος «μπουκίτσας».
Η Διεθνής Ημέρα Κωκ ήρθε να επισφραγίσει την ιστορία του προϊόντος, του οποίου η ποιότητα και η γεύση παραμένουν αναλλοίωτες μέχρι και σήμερα. Μια απαλή, πλούσια κρέμα βανίλια κλεισμένη πάνω και κάτω από αέρινο παντεσπάνι, με την επάνω μεριά του βουτηγμένη σε γλάσο κουβερτούρας, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το χορταστικό, comfort γλυκό, που ποτέ δε λείπει από επισκέψεις και εκδηλώσεις.
Η περσυνή διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Έτσι και φέτος είμαστε όλοι προσκαλεσμένοι, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024, στα καταστήματα των ζαχαροπλαστείων Κάκαλης να απολαύσουμε αυθεντικά κωκ. Στόχος των διοργανωτών είναι, η Διεθνής Ημέρα Κωκ να καθιερωθεί και να υιοθετηθεί από όλα τα ζαχαροπλαστεία του κλάδου.
Στους επίτιμους προσκεκλημένους της εκδήλωσης ανήκει ο καταξιωμένος Pastry Chef και καθηγητής γαστρονομίας κ. Τάσος Πρωτοψάλτης, ο επίσης γνωστός Chef και καθηγητής μαγειρικής κ. Φίλιππος Δημόπουλος, καθώς και ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης.
Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, όπως και πέρυσι, ένα workshop παρασκευής κωκ από τον Pastry Chef των Ζαχαροπλαστείων κ. Κωνσταντίνο Κάκαλη.
Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι LUKER CHOCOLATE, AZ FOODS, ARTEMIS DESIGN και ΑΦΟΙ ΔΙΕΛΑ Ο.Ε..