fbpx

Δεκ 4, 2019 | Νεα

Europain 2020: Αρτοποιία & Ζαχαροπλαστική, ένα αχτύπητο δίδυμο

Εδώ και πολλά χρόνια η αρτοποιία σημειώνει πρωτοφανή ανάπτυξη: τρόποι κατανάλωσης, ρυθμός ζωής, ανησυχίες που αφορούν την υγεία και το περιβάλλον, ανάγκες που απορρέουν από την ψηφιακή επανάσταση… Ο αρτοποιός που θέλει να κρατήσει τον πελάτη του πρέπει να τον καταπλήξει. Στην προσπάθεια αυτή της οποίας η δημιουργικότητα συνιστά αναπόσπαστο χαρακτηριστικό, το έξυπνο δίδυμο αρτοποιία-ζαχαροπλαστική αποδεικνύεται συνδυασμός επικερδής για αμφότερα τα μέρη. Τον Ιανουάριο του 2020, στην έκθεση Europain –την κορυφαία εκδήλωση στον κλάδο της αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής– το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει μια ακόμα πλουσιότερη ποικιλία από πλευράς ζαχαροπλαστικής.

Συνέδρια και masterclasses: από τη θεωρία στην πράξη

Παράλληλα με την εκτενή προσφορά προϊόντων (Valrhona, PCB Création, Mademoiselle Desserts, Ponthier, L’Atelier Vanille) και εξοπλισμού (Matfer Bourgeat, Mallard Ferrière, Bravo, Bacoma Créations, Mussana France, μηχανές σοκολάτας Selmi, κ.λπ.), η έκθεση Europain 2020 προσφέρει φέτος περισσότερες παρεμβάσεις από αναγνωρισμένους ζαχαροπλάστες, με σκοπό να ενθαρρύνει την ανταλλαγή εμπειρίας, δεξιοτεχνίας και τεχνογνωσίας.

Νέες διατροφικές τάσεις (χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη, φυσική γεύση, κ.λπ.), συμβουλές για να επιτύχει η επιχείρηση και το κατάστημά σας, επιστροφή σε βασικές τεχνικές και δεξιότητες, κ.λπ. Οι στρογγυλές τράπεζες στο Φόρουμ της έκθεσης συνιστούν πραγματική πηγή πρακτικών πληροφοριών για όλους τους ενδιαφερόμενους του κλάδου. Η σκηνή «Sucré» θα φιλοξενήσει masterclasses από τους κορυφαίους της ζαχαροπλαστικής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει υγιεινές συνταγές, αποκρυπτογράφηση τεχνικών και αναβίωση του «tea-time».

Επιπλέον, η σκηνή «Sucré», σε συνεργασία με τη Matfer Bourgeat, θα αποτελέσει χώρο δικτύωσης, ανοικτό στους επαγγελματίες που επιθυμούν να ανταλλάξουν ιδέες σε ένα περιβάλλον άνετο και φιλικό.

Διαγωνισμοί, μάχες, δημιουργικές προκλήσεις: ζαχαροπλάστες επί το έργον! Υπάρχει άραγε καλύτερος τρόπος να εκτιμήσει κανείς τη ζαχαροπλαστική τέχνη από το να παρακολουθήσει τους πλέον αναγνωρισμένους εκπροσώπους της επί τον έργον; Στην σκηνή της έκθεσης Europain 2020 το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μοναδικές εκδηλώσεις.

Την Κυριακή 12 και τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ζαχαροπλαστικής στην καρδιά της έκθεσης, παρουσία του νέου προέδρου του διαγωνισμού Pierre Hermé και της επίτιμης προέδρου Jessica Préalpato που αναδείχθηκε Καλύτερη Ζαχαροπλάστης του Κόσμου 2018.

Για το νέο Κύπελλο Ευρώπης θα διαγωνιστούν πέντε χώρες: Ισπανία, Ρωσία, Ουκρανία, Σουηδία και Ελβετία. Οι «μάχες» των Γάλλων «Πρωταθλητών του Γλυκού» μας αποκαλύπτουν ιδέες για συνταγές και πρακτικά κόλπα από την ίδια την «αφρόκρεμα» του επαγγέλματος. Την Τρίτη, 14 Ιανουαρίου, από τις 10:30 – 12:30, στον φιλικό αυτό αγώνα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους τρία ζευγάρια πρωταθλητών σε δύο δημιουργίες με θέμα τα εσπεριδοειδή και το Πάσχα.

Οι επιδόσεις των υποψηφίων θα κριθούν από ειδική επιτροπή. Στη μάχη αυτή για την υπεράσπιση των δημιουργιών επιτρέπονται όλα: υπερβολή, υπεροχή, πρωτεία. Τη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου στις 10:00 αρχίζει η 3η «γλυκιά έκδοση» του Φεστιβάλ Γαστρονομικής Δημιουργικότητας. Με την ευκαιρία αυτή, περίπου δεκαπέντε Αρχιζαχαροπλάστες θα παρουσιάσουν στο κοινό ο καθένας μια δημιουργική συνταγή της επιλογής του. Θα πάρουν τον λόγο με τη σειρά για να μας μιλήσουν για τις γνώσεις, την τεχνική και την επαγγελματική τους πορεία, παρέα με τους Mercotte και Jean-Philippe Doux που θα συντονίσουν την εκδήλωση.

Μια σύντομη ματιά στην έκθεση EUROPAIN 2018:
469 εκθέτες και επωνυμίες
52.000 επαγγελματίες επισκέπτες, εκ των οποίων:
32% από το εξωτερικό ● 66% υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων
+ 15.800 ακόλουθοι σε Facebook, Twitter και Instagram
+ 1.100 προβολές στα ΜΜΕ στη Γαλλία και διεθνώς

11 – 14 Ιανουαρίου 2020 / Αίθουσα 1 / Εκθεσιακός χώρος Paris Expo, Porte de Versailles / Γαλλία

Όλη η επικαιρότητα για την έκθεση Europain ηλεκτρονικά στο διαδικτυακό Pressroom
https://www.europain.com/en
@Europain @EuropainFrance #europain
https://www.facebook.com/EuropainFrance
https://twitter.com/EuropainFrance
https://www.youtube.com/user/SalonEuropain
https://www.instagram.com/europainfrance/

Υπεύθυνοι Τύπου AB3C
Jean-Patrick BLIN – +33 (0)1 53 30 74 01 – [email protected]

Bourlaye CISSÉ – +33 (0)1 53 30 74 32 – [email protected]

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.