fbpx

Ιούλ 4, 2024 | Νεα

Mπουφές 16 μέτρων από το ΙΕΚ-ΣΑΕΚ La Chef Levi για 200 παιδιά με ειδικές ανάγκες!

Στο κατάμεστο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΕΑΚ) της Νεάπολης την Παρασκευή 31 Μαΐου έλαβε χώρα το 40ο Φεστιβάλ ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, με κύριο στόχο την κοινωνική ορατότητα, την ισότητα και την ένταξη των ΑμεΑ μέσα από τον χορό, την υποκριτική και το τραγούδι.

Εκεί βρέθηκε η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης La Chef Levi, με βασικό της στόχο να ενθαρρύνει την πανανθρώπινη αξία της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς συνεισφοράς μέσα από τη γαστρονομία.

Πρωταγωνιστές της προσπάθειας αυτής, ήταν οι σπουδαστές και σπουδάστριες Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας της Σχολής, οι οποίοι ανταπεξήλθαν με τεράστια επιτυχία στις απαιτητικές ανάγκες του Φεστιβάλ και μαγείρεψαν για 200 άτομα.

Η συμμετοχή της ΣΑΕΚ La Chef Levi, μέσα από μια pop up κουζίνα εξωτερικού χώρου  16 μέτρων ήταν μια ευκαιρία να ενισχύσει την κοινωνική συμπερίληψη και την αμοιβαία ενσυναίσθηση με όχημα την ποιοτική γαστρονομία.

Οι δημιουργίες που ξεχώρισαν ήταν: ριζότο παντζαριού, χειροποίητο sando κοτόπουλο, κις λορέν, τιραμισού με φράουλες και πολλά άλλα!

Στο τέλος της διοργάνωσης ο σκληρός τους κόπους και η ομαδική τους δουλειά ανταμείφθηκε μέσα από το χαμόγελο και το “μπράβο” μικρών και μεγάλων που παρευρέθηκαν στο Φεστιβάλ.

Η Αντιδήμαρχος της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, κυρία Ειρήνη Καγιαμπίνη μετά το τέλος του Φεστιβάλ αισιόδοξα αναφέρει:

“Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου αποτελεί τη βάση για συμπερίληψη των ΑμεΑ στην πράξη. Η εξωστρέφεια είναι το κλειδί για την κοινωνική ορατότητα για τους ΑμεΑ και τις οικογένειες τους. 200 άνδρες, γυναίκες και παιδιά, άτομα με αναπηρίες, ωφελούμενοι από δομές και φορείς με την πολύτιμη βοήθεια των εκπαιδευτών τους παρουσίασαν, σε ένα πολύχρωμο σκηνικό, χορογραφίες και δρώμενα που προετοίμασαν όλο το προηγούμενο διάστημα βασισμένα σε δημοφιλή τραγούδια. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν, να διασκεδάσουν, αλλά και να επικοινωνούν μεταξύ τους σε ένα φεστιβάλ που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.”

Ταυτόχρονα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΕΚ-ΣΑΕΚ La Chef Levi, Τζάκο Λεβή υπενθυμίζει τον διαχρονικό ρόλο της κοινωνικής συνεισφοράς που όλοι έχουμε μέσα μας:

“Η συμμετοχή μας στο 40ο Φεστιβάλ ΚΔΑΠ-ΜΕΑ υπογραμμίζει την δέσμευσή μας για κοινωνική αλληλεγγύη και την αφοσίωσή μας στο να προσφέρουμε με κάθε τρόπο όπου μας ζητηθεί. Μέσα από τη συνεισφορά μας,  ενδυναμώνουμε την κοινωνική συνοχή και γινόμαστε μέτοχοι σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους και όλες. Αυτό που μας κάνει ακόμη πιο περήφανους είναι ο ζήλος και το ενδιαφέρον που δείχνουν οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες μας καθώς δούλεψαν πολλές ώρες με σκοπό να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό στην σπουδαία αυτή ημέρα των συνανθρώπων μας, γιορτάζοντας μαζί τους.”

 

Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης La Chef Levi

Τσιμισκή 31, Θεσσαλονίκη

www.lachef.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Fresh Bakery Team

Συντακτική Ομάδα

    ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

    Γραφτειτε στο newsletter μας:

    Εγγραφείτε στο Newsletter μας

    Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
    Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.