fbpx

Ιούν 24, 2022 | Νεα

Μύλοι Λούλη, νέα εταιρική ταυτότητα

Η Μύλοι Λούλη δημιουργεί μια νέα εταιρική ταυτότητα, που θα «αγκαλιάζει» το σύνολο των δραστηριοτήτων της και θα αντιπροσωπεύει πιο ολοκληρωμένα αυτό που είναι. Το νέο εταιρικό όνομα είναι Loulis Food Ingredients, μια εταιρεία που παράγει συστατικά και Α’ ύλες για την ανθρώπινη διατροφή με εξειδίκευση στο χώρο της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής.

Η Μύλοι Λούλη αλλάζει επωνυμία. Ποιος ο λόγος πίσω από αυτή την απόφαση;

Ακολουθώντας τις διατροφικές τάσεις, αλλά και την εξέλιξη της αγοράς, η Μύλοι Λούλη, τα τελευταία χρόνια, έχει επενδύσει εντατικά στην παραγωγή και διάθεση Α’ υλών, αλλά και μιγμάτων για την αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική. Αυτό ξεκίνησε το 2015 με την εξαγορά της εταιρείας KENFOOD ABEE, η οποία είχε ένα μεγάλο κωδικολόγιο τέτοιων προϊόντων στην αγορά, όπως είχε επίσης και ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής στη Θήβα Βοιωτίας.

Από το 2015 έως σήμερα, η Μύλοι Λούλη έχει επενδύσει επιπλέον 4 εκατομμύρια ευρώ για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του εργοστασίου, αλλά και την ανάπτυξη της γκάμας των προϊόντων. Η KENFOOD, η οποία το 2015 έκανε ένα τζίρο 4 εκατομμύρια ευρώ, έφτασε το 2021 να πραγματοποιήσει τζίρο ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ (+150%) αναπτύσσοντας τις πωλήσεις της, τόσο εντός Ελλάδος όσο και εκτός.

Παράλληλα, πέραν των επενδύσεων σε μηχανήματα και πάγια, η Μύλοι Λούλη έχει ενδυναμώσει τα τελευταία χρόνια πάρα πολύ το ανθρώπινο δυναμικό της, ειδικά σε επιστημονικό επίπεδο Έρευνας & Ανάπτυξης και έχει πλέον τη δυνατότητα να παράγει μια τεράστια γκάμα προϊόντων, που μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνει άλευρα, μίγματα, βελτιωτικά, βάσεις για γεμίσεις, βάσεις για ροφήματα και πολλά άλλα. Πλέον, η εταιρεία Μύλοι Λούλη δεν είναι μόνο παραγωγός αλεύρων και άρα, δεν είναι μόνο «μύλος». Θέλαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε μία νέα εταιρική ταυτότητα, η οποία θα αγκαλιάζει το σύνολο των δραστηριοτήτων της εταιρείας και την ουσία του ποιοι είμαστε. Έτσι γεννήθηκε η Loulis Food Ingredients, η οποία είναι μία εταιρεία που παράγει συστατικά και Α’ ύλες για την ανθρώπινη διατροφή με εξειδίκευση στον χώρο της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής.

Η νέα επωνυμία τι σηματοδοτεί από εδώ και στο εξής για την εταιρεία;

Η νέα ονομασία δεν έρχεται για να σηματοδοτήσει μια «νέα» αρχή για την εταιρεία, αλλά αντιθέτως έρχεται να επικυρώσει μια εξέλιξη, η οποία έχει ξεκινήσει από το 2015 με μεγάλη επιτυχία. Μέσω αυτών των κινήσεων που έχει κάνει η Μύλοι Λούλη τα τελευταία 7 χρόνια, μπορεί και εξυπηρετεί πολύ καλύτερα σήμερα τον σύγχρονο επαγγελματία αρτοποιό και ζαχαροπλάστη, ο οποίος καλείται πέρα από την παραδοσιακή αρτοποιία να παράξει πολλά εξειδικευμένα προϊόντα αρτοποιίας, snacking, ζαχαροπλαστικής, ροφήματα, και πολλά ακόμη είδη φαγητού. Βλέποντας την αγορά να εξελίσσεται με αυτό τον τρόπο, στη Μύλοι Λούλη είδαμε τον εαυτό μας όχι μέσα από το πρίσμα του παραγωγού αλεύρων, αλλά είδαμε την εταιρεία μας μέσα από το πρίσμα του συνεργάτη του σύγχρονου αρτοποιού που τον υποστηρίζει σε επίπεδο λύσεων για τις Α’ ύλες του, που τον υποστηρίζει σε επίπεδο εκπαίδευσης για να εξελίσσεται και που είναι δίπλα του για να τον διευκολύνει στις πολύπλοκες παραγωγικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Πώς πιστεύετε ότι θα υποδεχτεί η αγορά αυτή την αλλαγή;

Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσω ότι δεν μιλάμε για αλλαγή εμπορικού ονόματος, αλλά μιλάμε για τη δημιουργία ενός νέου εταιρικού ονόματος το οποίο αγκαλιάζει μέσα του τη Μύλοι Λούλη, την KENFOOD, την KAIZEN και τους Μύλους Αγίου Γεωργίου. Άρα, το όνομα Μύλοι Λούλη δεν καταργείται, συνεχίζει και συνοδεύει όλα τα επαγγελματικά προϊόντα αλεύρου, όπως γινόταν και μέχρι τώρα. Με άλλα λόγια, το σακί αλεύρου θα συνεχίσει να έχει πάνω το λογότυπο Μύλοι Λούλη. Το όνομα Loulis Food Ingredients θα αντικαταστήσει το ομιλικό μας όνομα, και τη νομική μας ονομασία, και θα είναι η ομπρέλα όλων των brands που έχουμε. Σηματοδοτεί έτσι το ποιοι είμαστε και το τι παράγουμε σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Και αυτό είναι κάτι που η αγορά ήδη το έχει αγκαλιάσει ένθερμα και με μεγάλο ενθουσιασμό.

Λανσάρετε αυτή την περίοδο ένα νέο brand, τα μίγματα KAIZEN, τι είναι ξεχωριστό για αυτά και πως διαφοροποιούνται από τα KENFOOD;

Η KENFOOD έχει εξαιρετικά προϊόντα που έχουν ένα μεγάλο και πιστό κοινό. Θέλαμε παράλληλα να δημιουργήσουμε μια κατηγορία προϊόντων μιγμάτων, που θα είχε αποκλειστικά premium χαρακτήρα με άψογη ποιότητα και άψογο service. Έτσι, μέσα από μια διαδικασία πολύ εντατικής έρευνας και ανάπτυξης μαζί με πελάτες μας, δημιουργήσαμε μια νέα γκάμα premium προϊόντων μιγμάτων, την οποία αγκαλιάσαμε κάτω από το όνομα ΚΑΙΖΕΝ, ένα όνομα που αντιπροσωπεύει αυτά τα προϊόντα καθώς στα ιαπωνικά ΚΑΙΖΕΝ σημαίνει «συνεχής βελτίωση».

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Έχοντας σαν στόχο τη βελτίωση των πρακτικών Εταιρικής Διακυβέρνησης, η Μύλοι Λούλη εξέλεξε το νέο της Διοικητικό Συμβούλιο, στη Γενική Συνέλευση που έλαβε χώρα την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από καταξιωμένα πρόσωπα, τόσο στον επαγγελματικό τομέα, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποτελείται από τους:

 • Λούλης Νικόλαος, Πρόεδρος, Εκτελεστικό Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου
 • Αλεξανδρή – Καπελάνου Ελισάβετ, Αντιπρόεδρος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου
 • Φωτόπουλος Νικόλαος, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου
 • Θεοδωρόπουλος Σπυρίδων, Μη Εκτελεστικό Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου
 • Μαχαίρας Κωνσταντίνος, Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου
 • Τανισκίδης Γεώργιος, Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου
 • Fabbri Gianluca, Μη Εκτελεστικό Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου

Παράλληλα, η Γενική Συνέλευση ψήφισε και ενέκρινε την αλλαγή της επωνυμίας της εταιρείας από «Μύλοι Λούλη ΑΕ» σε «Loulis Food Ingredients ΑΕ».

 

 

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Fresh Bakery Team

Συντακτική Ομάδα

  ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

  Γραφτειτε στο newsletter μας:

  Εγγραφείτε στο Newsletter μας

  Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
  Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.