Σε τροχιά προετοιμασίας για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ψωμιού, βρίσκεται πλέον η Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας η οποία το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου πραγματοποίησε εντατική προπόνηση στο φιλόξενο Baking Center της Lesaffre Ελλάς, στον Ασπρόπυργο Αττικής.
Τα μέλη της Εθνικής Ομάδας με τη στήριξη της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας και της Lesaffre Ελλάς προετοιμάστηκαν σε όλες τις επιμέρους φάσεις και τις θεματολογίες που θα διαγωνιστούν και θα εκπροσωπήσουν για πρώτη φορά την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Coupe du Monde de la Boulangerie που θα διεξαχθεί στο Παρίσι (Γαλλία) από τις 18 έως τις 21 Μαΐου του τρέχοντος έτους.
Συγκεκριμένα οι Σείριος Καίσαρης και Στάθης Κατωπόδης στην κατηγορία Ψωμιού, οι Γιάννης Δρόσος και Διονύσης Βογιατζής στην κατηγορία Viennoiserie και οι Νίκος Κορφιάτης και Μανώλης Καλαϊτζάκης στην κατηγορία Καλλιτεχνικό Ψωμί.
Οι επιδόσεις της Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας ήταν άριστες σε όλες τις κατηγορίες στις οποίες προπονήθηκαν υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες του προπονητή τους Παναγιώτη Καλλιώτη, Τεχνικού Συμβούλου της Lesaffre International.
Η ομάδα ανανέωσε το ραντεβού της σε μία επόμενη συνάντηση/προπόνηση η οποία θα είναι ανοιχτή και ελεύθερη για το κοινό που θα γίνει στο πλαίσιο της ARTOZA 2023, στο Hall 2 / B09a στις 3 έως 6 Μαρτίου του 2023.
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα διεξαχθούν και τα προκριματικά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ψωμιού που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2024 στην ίδια πόλη (Παρίσι, Γαλλία).
Στόχος της Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας να αναδείξει τα ελληνικά προϊόντα ζύμης και να είναι μεταξύ των τριών (3) ομάδων που θα προκριθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Επίσης να αναδείξει νέους δρόμους για την βιοτεχνική αρτοποιία του αύριο και να προσελκύσει νέους μελλοντικούς αρτοποιούς.