Το φύτρο είναι το µέρος του σπόρου το οποίο θα βλαστήσει και θα µας δώσει το νέο φυτό. Σε ένα λευκό αλεύρι, το φύτρο αφαιρείται εξολοκλήρου, ενώ στα αλεύρια ολικής αλέθεται, όμως αποτελεί µόνο το 2,5% του σπόρου. Το φύτρο θεωρείται από τις πιο θρεπτικές τροφές καθώς προσφέρει σημαντική ποσότητα βιταμινών, μετάλλων και πρωτεϊνών, ενώ είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και περιλαµβάνει µόνο πολυακόρεστα λιπαρά. Το Αλεύρι µε Φύτρο των Μύλων Κρήτης είναι ενισχυμένο µε πενταπλάσιο φύτρο από ένα αλεύρι ολικής. Για τις πασχαλινές δημιουργίες σας αναζητήστε το Αλεύρι Τσουρεκιού με Φύτρο.
www.mills.gr