Το φύτρο είναι το µέρος του σπόρου το οποίο θα βλαστήσει και θα µας δώσει το νέο φυτό. Σε ένα λευκό αλεύρι, το φύτρο αφαιρείται εξολοκλήρου, ενώ στα αλεύρια ολικής αλέθεται, όμως αποτελεί µόνο το 2,5% του σπόρου. Το φύτρο θεωρείται από τις πιο θρεπτικές τροφές καθώς προσφέρει σημαντική ποσότητα βιταμινών, μετάλλων και πρωτεϊνών, ενώ είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και περιλαµβάνει µόνο πολυακόρεστα λιπαρά. Το Αλεύρι µε Φύτρο των Μύλων Κρήτης είναι ενισχυμένο µε πενταπλάσιο φύτρο από ένα αλεύρι ολικής. Για τις πασχαλινές δημιουργίες σας αναζητήστε το Αλεύρι Τσουρεκιού με Φύτρο.
www.mills.gr
Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.