Δεκ 16, 2024 | Προϊόντα

Panettone Classico από την Κυλινδρόμυλοι Χαλκιδικής Α.Ε.

Για μια ονειρεμένη Χριστουγεννιάτικη βιτρίνα, στολισμένη με αφράτα και αρωματικά πανετόνε,
γεμάτα με ζουμερά φρούτα γλασέ και, πάνω από όλα, φτιαγμένα με πολλή αγάπη, εμπιστευθείτε το αλεύρι Elephant και την απολαυστική συνταγή του Γιώργου Λάσκαρη, Τεχνικού Συμβούλου της Κυλινδρόμυλοι Χαλκιδικής Α.Ε.

Υλικά για τη Μάνα
600 γρ. Αλεύρι Elephant
18 γρ. Μαγιά χρυσή
240 γρ. Νερό
165 γρ. Ζάχαρη άχνη
120 γρ. Κρόκοι αυγών
180 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Υλικά για το Ζυμάρι
600 γρ. Αλεύρι Elephant
180 γρ. Κρόκοι αυγών
180 γρ. Νερό
165 γρ. Ζάχαρη άχνη
60 γρ. Μέλι
15 γρ. Αλάτι
210 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
55 γρ. Μαγιά χρυσή
270 γρ. Φρούτα γλασέ
270 γρ. Σταφίδες ενυδατωμένες με ρούμι ή χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Βανίλια
τη Μάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Για τη Μάνα: Ζυμώνουμε το αλεύρι με το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη για 3 λεπτά. Ενσωματώνουμε σταδιακά τους κρόκους αυγών. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά το βούτυρο και ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά. Τοποθετούμε τη μάνα σε σκεύος, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 έως 18 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

2. Την επόμενη μέρα: Ζυμώνουμε αρχικά το αλεύρι με τη μάνα, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια, τους κρόκους αυγών, το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτι, συνεχίζουμε το ζύμωμα και σταδιακά προσθέτουμε το βούτυρο. Ανεβάζουμε σε δεύτερη ταχύτητα και ζυμώνουμε
καλά για περίπου 10 λεπτά.

3. Στο τέλος, προσθέτουμε τα φρούτα γλασέ και τις σταφίδες, και τα ενσωματώνουμε προσεκτικά
στο ζυμάρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί στους 28 με 30°C για 40 με 60 λεπτά.

4. Κόβουμε στο επιθυμητό βάρος, τοποθετούμε σε φόρμες για Panettone και αφήνουμε να φουσκώσει. Όταν είναι έτοιμο, τα χαράσσουμε σταυρωτά και τα ψήνουμε αρχικά στους 200°C, χαμηλώνοντας αμέσως στους 160°C στον αέρα, για περίπου 25 με 35 λεπτά, ανάλογα με το βάρος.

5. Αμέσως μετά το ψήσιμο, σουβλίζουμε και κρεμάμε ανάποδα μέχρι την επόμενη μέρα.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Fresh Bakery Team

Συντακτική Ομάδα

    ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

    Γραφτειτε στο newsletter μας:

    Εγγραφείτε στο Newsletter μας

    Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
    Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

    Πολιτική χρήσης cookies

    Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

    Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

    Απολύτως Απαραίτητα Cookies

    Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

    Cookies Στατιστικών

    Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

    Cookies Λειτουργικότητας

    Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.