Για μια ονειρεμένη Χριστουγεννιάτικη βιτρίνα, στολισμένη με αφράτα και αρωματικά πανετόνε,
γεμάτα με ζουμερά φρούτα γλασέ και, πάνω από όλα, φτιαγμένα με πολλή αγάπη, εμπιστευθείτε το αλεύρι Elephant και την απολαυστική συνταγή του Γιώργου Λάσκαρη, Τεχνικού Συμβούλου της Κυλινδρόμυλοι Χαλκιδικής Α.Ε.
Υλικά για τη Μάνα
600 γρ. Αλεύρι Elephant
18 γρ. Μαγιά χρυσή
240 γρ. Νερό
165 γρ. Ζάχαρη άχνη
120 γρ. Κρόκοι αυγών
180 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Υλικά για το Ζυμάρι
600 γρ. Αλεύρι Elephant
180 γρ. Κρόκοι αυγών
180 γρ. Νερό
165 γρ. Ζάχαρη άχνη
60 γρ. Μέλι
15 γρ. Αλάτι
210 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
55 γρ. Μαγιά χρυσή
270 γρ. Φρούτα γλασέ
270 γρ. Σταφίδες ενυδατωμένες με ρούμι ή χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Βανίλια
τη Μάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Για τη Μάνα: Ζυμώνουμε το αλεύρι με το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη για 3 λεπτά. Ενσωματώνουμε σταδιακά τους κρόκους αυγών. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά το βούτυρο και ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά. Τοποθετούμε τη μάνα σε σκεύος, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 έως 18 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
2. Την επόμενη μέρα: Ζυμώνουμε αρχικά το αλεύρι με τη μάνα, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια, τους κρόκους αυγών, το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτι, συνεχίζουμε το ζύμωμα και σταδιακά προσθέτουμε το βούτυρο. Ανεβάζουμε σε δεύτερη ταχύτητα και ζυμώνουμε
καλά για περίπου 10 λεπτά.
3. Στο τέλος, προσθέτουμε τα φρούτα γλασέ και τις σταφίδες, και τα ενσωματώνουμε προσεκτικά
στο ζυμάρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί στους 28 με 30°C για 40 με 60 λεπτά.
4. Κόβουμε στο επιθυμητό βάρος, τοποθετούμε σε φόρμες για Panettone και αφήνουμε να φουσκώσει. Όταν είναι έτοιμο, τα χαράσσουμε σταυρωτά και τα ψήνουμε αρχικά στους 200°C, χαμηλώνοντας αμέσως στους 160°C στον αέρα, για περίπου 25 με 35 λεπτά, ανάλογα με το βάρος.
5. Αμέσως μετά το ψήσιμο, σουβλίζουμε και κρεμάμε ανάποδα μέχρι την επόμενη μέρα.