Αυθεντικά γαλλικά μπριός με ζάχαρη

Η συνταγή είναι από τον κ. Kamel Saci, Master Baker - Σύμβουλος

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ ΒΗΜΑ 1ο
 1800 g αλεύρι υψηλής περιεκτικότητας σε γλουτένη
 18 g αλάτι
 80 g ξερή μαγιά
 1100 g γάλα
ΥΛΙΚΑ ΒΗΜΑ 2ο (ΤΕΛΙΚΟ ΜΕΙΓΜΑ)
 4200 g δυνατό αλεύρι
 2600 g αυγά
 1400 g ζάχαρη
 2500 g βούτυρο
 90 g αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ 1ο
1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί, για 5 λεπτά, στην 1η ταχύτητα. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 45 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ 2ο
2

Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο, και ανακατεύουμε για 5 λεπτά, στην 1η ταχύτητα και 8 λεπτά στη δεύτερη ή μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα τοιχώματα του μπολ. Έπειτα προσθέτουμε πολύ αργά το βούτυρο (ανά 50 γρ. τη φορά). Όταν ενσωματωθεί πλήρως το βούτυρο, ανακατεύουμε τη ζύμη για 3 λεπτά στη δεύτερη ταχύτητα. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο και την αφήνουμε για ένα βράδυ.

3

Την επόμενη ημέρα, χωρίζουμε τη ζύμη σε τεμάχια των 60 γρ., τα πλάθουμε σε στρογγυλά σχήματα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 40 λεπτά. Έπειτα ανοίγουμε κάθε ζύμη με πλάστη και βεβαιωνόμαστε ότι το πάχος του κάθε τεμαχίου είναι 6 mm. Αλείφουμε με αυγό την επιφάνεια του κάθε μπριός και τα αφήνουμε στη στόφα για 2 ώρες. Μετά από 2 ώρες αλείφουμε πάλι με αυγό και δημιουργούμε 5 τρύπες σε κάθε μπριός με το δάχτυλό μας, τοποθετούμε ένα κομμάτι βουτύρου σε κάθε τρύπα και καλύπτουμε το μπριός με μια λεπτή στρώση καστανής ζάχαρης. Ψήνουμε στους 160°C για 15 λεπτά.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ ΒΗΜΑ 1ο
 1800 g αλεύρι υψηλής περιεκτικότητας σε γλουτένη
 18 g αλάτι
 80 g ξερή μαγιά
 1100 g γάλα
ΥΛΙΚΑ ΒΗΜΑ 2ο (ΤΕΛΙΚΟ ΜΕΙΓΜΑ)
 4200 g δυνατό αλεύρι
 2600 g αυγά
 1400 g ζάχαρη
 2500 g βούτυρο
 90 g αλάτι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ 1ο
1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί, για 5 λεπτά, στην 1η ταχύτητα. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 45 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ 2ο
2

Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο, και ανακατεύουμε για 5 λεπτά, στην 1η ταχύτητα και 8 λεπτά στη δεύτερη ή μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα τοιχώματα του μπολ. Έπειτα προσθέτουμε πολύ αργά το βούτυρο (ανά 50 γρ. τη φορά). Όταν ενσωματωθεί πλήρως το βούτυρο, ανακατεύουμε τη ζύμη για 3 λεπτά στη δεύτερη ταχύτητα. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο και την αφήνουμε για ένα βράδυ.

3

Την επόμενη ημέρα, χωρίζουμε τη ζύμη σε τεμάχια των 60 γρ., τα πλάθουμε σε στρογγυλά σχήματα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 40 λεπτά. Έπειτα ανοίγουμε κάθε ζύμη με πλάστη και βεβαιωνόμαστε ότι το πάχος του κάθε τεμαχίου είναι 6 mm. Αλείφουμε με αυγό την επιφάνεια του κάθε μπριός και τα αφήνουμε στη στόφα για 2 ώρες. Μετά από 2 ώρες αλείφουμε πάλι με αυγό και δημιουργούμε 5 τρύπες σε κάθε μπριός με το δάχτυλό μας, τοποθετούμε ένα κομμάτι βουτύρου σε κάθε τρύπα και καλύπτουμε το μπριός με μια λεπτή στρώση καστανής ζάχαρης. Ψήνουμε στους 160°C για 15 λεπτά.

Notes

Αυθεντικά γαλλικά μπριός με ζάχαρη

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.