Λεπτή και μακριά φραντζόλα που διακρίνεται από το μήκος και την τραγανή κρούστα, όπως ορίζεται και προστατεύεται από την γαλλική νομοθεσία. Με διάμετρο περίπου 5- 6 εκατοστών και μήκος περίπου 65 εκατοστών, αν και μια μπαγκέτα μπορεί να έχει μήκος έως και ένα μέτρο. Σύμβολο του γαλλικού πολιτισμού που χρονολογείται από την εποχή του βασιλιά Λουδοβίκου XIV.
Ζυμώνουμε τα υλικά μας μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη. Καλύπτουμε και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της.
Πλάθουμε, δίνοντας ανάλογο σχήμα και αφήνουμε να διπλασιάσει τον όγκο της. Ψεκάζουμε με νερό, χαράζουμε και ψήνουμε σε φούρνο 230οC για 45-60 λεπτά.
1 τμχ μπαγκέτα κομμένη στη μέση, στήθος μόσχου (ψημένο) κομμένο σε ψιλές φέτες, 8 φέτες μπέικον, 8 φέτες ζαμπόν βραστό, μοτσαρέλα σε φέτες, 4 τμχ αυγά βραστά, 12 φέτες τομάτας, μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι, μαρούλι, ελιές.
Ανοίγουμε τη μπαγκέτα, την αλείφουμε με την μαγιονέζα και τοποθετούμε το μαρούλι. Γαρνίρουμε διαδοχικά με το κρέας και τα υπόλοιπα υλικά. Κλείνουμε και κόβουμε σε τεμάχια.
Ingredients
Directions
Ζυμώνουμε τα υλικά μας μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη. Καλύπτουμε και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της.
Πλάθουμε, δίνοντας ανάλογο σχήμα και αφήνουμε να διπλασιάσει τον όγκο της. Ψεκάζουμε με νερό, χαράζουμε και ψήνουμε σε φούρνο 230οC για 45-60 λεπτά.
1 τμχ μπαγκέτα κομμένη στη μέση, στήθος μόσχου (ψημένο) κομμένο σε ψιλές φέτες, 8 φέτες μπέικον, 8 φέτες ζαμπόν βραστό, μοτσαρέλα σε φέτες, 4 τμχ αυγά βραστά, 12 φέτες τομάτας, μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι, μαρούλι, ελιές.
Ανοίγουμε τη μπαγκέτα, την αλείφουμε με την μαγιονέζα και τοποθετούμε το μαρούλι. Γαρνίρουμε διαδοχικά με το κρέας και τα υπόλοιπα υλικά. Κλείνουμε και κόβουμε σε τεμάχια.