fbpx

Κουλούρι Πασχαλινό

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 1000 g Αλεύρι Αμερικής
 60 g Μαγιά
 35 g Βούτυρο γιδίσιο
 140 g Φυτικό λίπος
 150 g Αυγά
 260 g Γάλα νωπό
 350 g Ζάχαρη
 2 g Μαχλέπι ή μαστίχα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ανακατεύουμε στο μίξερ το αλεύρι, τη διαλυμένη στο γάλα μαγιά, το μαχλέπι (ή μαστίχα) και τη ζάχαρη και ζυμώνουμε.

2

Τελευταίο ρίχνουμε το βούτυρο και το φυτικό λίπος και ζυμώνουμε.

3

Μετά το ζύμωμα, στοφάρουμε για 45 λεπτά και μετά κιλινδρίζουμε για να αφρατέψει.

4

Στη συνέχεια, τεμαχίζουμε και πλάθουμε σε διάφορα σχέδια της αρεσκείας μας.

5

Στοφάρουμε για 20-30 λεπτά και ψήνουμε στους 160° - 170°C, για 25-30 λεπτά.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1000 g Αλεύρι Αμερικής
 60 g Μαγιά
 35 g Βούτυρο γιδίσιο
 140 g Φυτικό λίπος
 150 g Αυγά
 260 g Γάλα νωπό
 350 g Ζάχαρη
 2 g Μαχλέπι ή μαστίχα

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ανακατεύουμε στο μίξερ το αλεύρι, τη διαλυμένη στο γάλα μαγιά, το μαχλέπι (ή μαστίχα) και τη ζάχαρη και ζυμώνουμε.

2

Τελευταίο ρίχνουμε το βούτυρο και το φυτικό λίπος και ζυμώνουμε.

3

Μετά το ζύμωμα, στοφάρουμε για 45 λεπτά και μετά κιλινδρίζουμε για να αφρατέψει.

4

Στη συνέχεια, τεμαχίζουμε και πλάθουμε σε διάφορα σχέδια της αρεσκείας μας.

5

Στοφάρουμε για 20-30 λεπτά και ψήνουμε στους 160° - 170°C, για 25-30 λεπτά.

Κουλούρι Πασχαλινό

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.