fbpx

Λουκούμι Μικρασιάτικο

Η συνταγή είναι από τον κ. Γιώργο Βλαχόπουλο, Πρόεδρο Σωματείου Αρτοποιών N. Σερρών

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι μαλακό (τύπου 70%)
 50 g αλεύρι δυνατό (τύπου 70%)
 40 g νωπή μαγιά
 30 g αλάτι
 1 πρέζα κύμινο
 1 πρέζα κανέλα
 1 πρέζα μπαχάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Τα χτυπάμε όλα μαζί στο ζυμωτήριο για πέντε λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα.

2

Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

3

Ετοιμάζουμε ένα ταψί με 50 γρ. λάδι.

4

Κόβουμε το ζυμάρι σε 10 ίσα κομμάτια, το πλάθουμε και δίνουμε ό,τι σχήμα θέλουμε (πλεξούδα).

5

Βάζουμε τα κομμάτια στο ταψί και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν μέχρι
να απορροφήσουν όλο το λάδι.

6

Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι μαλακό (τύπου 70%)
 50 g αλεύρι δυνατό (τύπου 70%)
 40 g νωπή μαγιά
 30 g αλάτι
 1 πρέζα κύμινο
 1 πρέζα κανέλα
 1 πρέζα μπαχάρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Τα χτυπάμε όλα μαζί στο ζυμωτήριο για πέντε λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα.

2

Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

3

Ετοιμάζουμε ένα ταψί με 50 γρ. λάδι.

4

Κόβουμε το ζυμάρι σε 10 ίσα κομμάτια, το πλάθουμε και δίνουμε ό,τι σχήμα θέλουμε (πλεξούδα).

5

Βάζουμε τα κομμάτια στο ταψί και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν μέχρι
να απορροφήσουν όλο το λάδι.

6

Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C.

Notes

Λουκούμι Μικρασιάτικο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.