Η συνταγή είναι από τον Θανάση Τσαγκλιώτη, Ιδιοκτήτη και Head Pastry Chef του La Maison-Fine Pastry Shop.
Πλένουμε καλά τα μαύρα φραγκοστάφυλα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε σε στρώσεις εναλλάξ, τη ζάχαρη και τα φρούτα. Προσθέτουμε το νερό και το τζίντζερ και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Όταν πάρει βράση, ξαφρίζουμε όσο χρειαστεί. Βράζουμε μέχρι να πήξει η μαρμελάδα μας, περίπου 30 λεπτά, ή αλλιώς μέχρι η θερμοκρασία της να φτάσει τους 105°C. Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το χυμό από το λάιμ.
Αποθηκεύουμε σε καλά αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ζεστή η μαρμελάδα και τα αναποδογυρίζουμε αμέσως αφού κλείσουμε το καπάκι.
Ingredients
Directions
Πλένουμε καλά τα μαύρα φραγκοστάφυλα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε σε στρώσεις εναλλάξ, τη ζάχαρη και τα φρούτα. Προσθέτουμε το νερό και το τζίντζερ και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Όταν πάρει βράση, ξαφρίζουμε όσο χρειαστεί. Βράζουμε μέχρι να πήξει η μαρμελάδα μας, περίπου 30 λεπτά, ή αλλιώς μέχρι η θερμοκρασία της να φτάσει τους 105°C. Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το χυμό από το λάιμ.
Αποθηκεύουμε σε καλά αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ζεστή η μαρμελάδα και τα αναποδογυρίζουμε αμέσως αφού κλείσουμε το καπάκι.