fbpx

Mini panettone

Οι πιο γλυκές, χριστουγεννιάτικες δημιουργίες από την KENFOOD!

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 1000 g μείγμα Panettone Mix
 270 g βούτυρο 82%
 50 g μαγιά
 400 g νερό
 250 g ζαχαρόπηκτα φρούτα
 150 g μαύρη σταφίδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αναμειγνύουμε 400 γρ. μείγματος με 50 γρ. μαγιά και 300 γρ. νερό μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιόμορφος χυλός. Ξεκουράζουμε το χυλό
για 1 ώρα.

2

Προσθέτουμε στο χυλό 600 γρ. μείγμα και ζυμώνουμε σε ταχυζυμωτήριο για 10’ στη 2η ταχύτητα, μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου.

3

Όταν η ζύμη αρχίζει να ξεκολλάει από τον κάδο προσθέτουμε αργά αργά 270 γρ. βούτυρο 82%, ζυμώνουμε για άλλα 5’, προσθέτουμε 100 γρ. νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 5’ ακόμα.

4

Όταν απορροφήσει όλο το νερό και ξεκολλάει από τα τοιχώματα εντελώς και έχουμε μια λεία ζύμη, προσθέτουμε 250 γρ. ζαχαρόπηκτα και 150 γρ. μαύρη σταφίδα.

5

Ζυμώνουμε για 2’ ακόμα στην 1η ταχύτητα. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20’.
Μορφοποιούμε και τοποθετούμε τη ζύμη σε φόρμες των 120 γρ. Στοφάρουμε για περίπου 90’.

6

Αφήνουμε τις φόρμες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 20’. Χαράζουμε με ξυράφι ένα σταυρό στην επιφάνεια της ζύμης και αλείφουμε με βούτυρο το κόψιμο. Ψήνουμε στους 160°C για περίπου 30’.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1000 g μείγμα Panettone Mix
 270 g βούτυρο 82%
 50 g μαγιά
 400 g νερό
 250 g ζαχαρόπηκτα φρούτα
 150 g μαύρη σταφίδα

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αναμειγνύουμε 400 γρ. μείγματος με 50 γρ. μαγιά και 300 γρ. νερό μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιόμορφος χυλός. Ξεκουράζουμε το χυλό
για 1 ώρα.

2

Προσθέτουμε στο χυλό 600 γρ. μείγμα και ζυμώνουμε σε ταχυζυμωτήριο για 10’ στη 2η ταχύτητα, μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου.

3

Όταν η ζύμη αρχίζει να ξεκολλάει από τον κάδο προσθέτουμε αργά αργά 270 γρ. βούτυρο 82%, ζυμώνουμε για άλλα 5’, προσθέτουμε 100 γρ. νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 5’ ακόμα.

4

Όταν απορροφήσει όλο το νερό και ξεκολλάει από τα τοιχώματα εντελώς και έχουμε μια λεία ζύμη, προσθέτουμε 250 γρ. ζαχαρόπηκτα και 150 γρ. μαύρη σταφίδα.

5

Ζυμώνουμε για 2’ ακόμα στην 1η ταχύτητα. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20’.
Μορφοποιούμε και τοποθετούμε τη ζύμη σε φόρμες των 120 γρ. Στοφάρουμε για περίπου 90’.

6

Αφήνουμε τις φόρμες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 20’. Χαράζουμε με ξυράφι ένα σταυρό στην επιφάνεια της ζύμης και αλείφουμε με βούτυρο το κόψιμο. Ψήνουμε στους 160°C για περίπου 30’.

Notes

Mini panettone

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.