Mπισκότα γεμιστά με κρέμα βουτύρου σοκολάτας

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
 75 g νισεστέ
 7 g αμμωνία
 200 g φυτικό λίπος
 250 g γάλα
 400 g ζάχαρη
 50 g γλυκόζη
 5 g αλάτι
 5 g κρεμοτάρταρο
 50 g κακάο σκόνη
 3 g ξινό
 3 g βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ανακατατεύουμε στο μίξερ τη ζάχαρη, το αλάτι, το γάλα και τη γλυκόζη. Τα χτυπάμε ώσπου η ζάχαρη να λιώσει τελείως, οπότε ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.

2

Κυλινδρίζουμε τη ζύμη ώσπου να γίνει λεία. Τη χωρίζουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος του κυλίνδρου που έχουμε και ένα ένα το πλαταίνουμε λίγο με τον πλάστη.

3

Τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα περνάμε από τον ειδικό κύλινδρο για να ανοιχθεί φύλλο πάχους 5-6 χιλ. περίπου. Το διπλώνουμε έπειτα στα δύο, το αλευρώνουμε ελαφρά και το ξαναπερνάμε για δεύτερη και τρίτη ή τέταρτη φορά από τον κύλινδρο, ώσπου να γίνει λείο. Τα φύλλα αυτά τα βάζουμε ανά 3-4 το ένα πάνω στο άλλο, αλευρώνοντας ελαφρά.

4

Έπειτα, τα κόβουμε στα δύο και ανοίγουμε το τελειωτικό φύλλο. Ρυθμίζουμε έτσι τον κύλινδρο ώστε το πάχος των φύλλων να είναι ανάλογο με το πάχος των μπισκότων που θέλουμε και βάζουμε 6-8 φύλλα
το ένα πάνω στο άλλο.

5

Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα ένα φύλλο, τα βάζουμε πάνω σε ειδική τάβλα στρωμένη με χοντρό πανί, το ξεσκονίζουμε με μαλακή βούρτσα να φύγει τελείως το αλεύρι από πάνω του και με την πρέσα κόβουμε τα μπισκότα.

6

Τα απλώνουμε ένα ένα σε ελαφρά λαδωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε για 10 λεπτά σε μέτριο φούρνο στους 200-210°C. Αφού κρυώσουν, τα κολλάμε δύο δύο με κρέμα σοκολάτας.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
 75 g νισεστέ
 7 g αμμωνία
 200 g φυτικό λίπος
 250 g γάλα
 400 g ζάχαρη
 50 g γλυκόζη
 5 g αλάτι
 5 g κρεμοτάρταρο
 50 g κακάο σκόνη
 3 g ξινό
 3 g βανίλια

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ανακατατεύουμε στο μίξερ τη ζάχαρη, το αλάτι, το γάλα και τη γλυκόζη. Τα χτυπάμε ώσπου η ζάχαρη να λιώσει τελείως, οπότε ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.

2

Κυλινδρίζουμε τη ζύμη ώσπου να γίνει λεία. Τη χωρίζουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος του κυλίνδρου που έχουμε και ένα ένα το πλαταίνουμε λίγο με τον πλάστη.

3

Τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα περνάμε από τον ειδικό κύλινδρο για να ανοιχθεί φύλλο πάχους 5-6 χιλ. περίπου. Το διπλώνουμε έπειτα στα δύο, το αλευρώνουμε ελαφρά και το ξαναπερνάμε για δεύτερη και τρίτη ή τέταρτη φορά από τον κύλινδρο, ώσπου να γίνει λείο. Τα φύλλα αυτά τα βάζουμε ανά 3-4 το ένα πάνω στο άλλο, αλευρώνοντας ελαφρά.

4

Έπειτα, τα κόβουμε στα δύο και ανοίγουμε το τελειωτικό φύλλο. Ρυθμίζουμε έτσι τον κύλινδρο ώστε το πάχος των φύλλων να είναι ανάλογο με το πάχος των μπισκότων που θέλουμε και βάζουμε 6-8 φύλλα
το ένα πάνω στο άλλο.

5

Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα ένα φύλλο, τα βάζουμε πάνω σε ειδική τάβλα στρωμένη με χοντρό πανί, το ξεσκονίζουμε με μαλακή βούρτσα να φύγει τελείως το αλεύρι από πάνω του και με την πρέσα κόβουμε τα μπισκότα.

6

Τα απλώνουμε ένα ένα σε ελαφρά λαδωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε για 10 λεπτά σε μέτριο φούρνο στους 200-210°C. Αφού κρυώσουν, τα κολλάμε δύο δύο με κρέμα σοκολάτας.

Notes

Mπισκότα γεμιστά με κρέμα βουτύρου σοκολάτας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.