fbpx

Μάφιν από αλεύρι σταριού (με σπόρους)

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 300 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
 10 g μπέικιν πάουντερ
 50 g αυγό
 130 g γάλα
 20 g ζάχαρη
 3 g αλάτι
 60 g λάδι
ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
 30 g σουσάμι
 30 g κολοκυρόσποροι χοντροκομμένοι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και προσθέτουμε στο μείγμα το αυγό, το γάλα και λάδι.

2

Ζυμώνουμε μέχρι να γίνουν παχύρευστη ζύμη.

3

Φορμάρουμε τη ζύμη και πασπαλίζουμε εναλλάξ με σουσάμι και κολοκυθόσπορους.

4

Αφού έχουμε προθερμάνει το φούρνο στος 200°C για 20-25 λεπτά.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 300 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
 10 g μπέικιν πάουντερ
 50 g αυγό
 130 g γάλα
 20 g ζάχαρη
 3 g αλάτι
 60 g λάδι
ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
 30 g σουσάμι
 30 g κολοκυρόσποροι χοντροκομμένοι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και προσθέτουμε στο μείγμα το αυγό, το γάλα και λάδι.

2

Ζυμώνουμε μέχρι να γίνουν παχύρευστη ζύμη.

3

Φορμάρουμε τη ζύμη και πασπαλίζουμε εναλλάξ με σουσάμι και κολοκυθόσπορους.

4

Αφού έχουμε προθερμάνει το φούρνο στος 200°C για 20-25 λεπτά.

Notes

Μάφιν από αλεύρι σταριού (με σπόρους)

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.