fbpx

Mπισκότα γεμιστά με κρέμα βουτύρου σοκολάτας

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
 75 g νισεστέ
 7 g αμμωνία
 200 g φυτικό λίπος
 250 g γάλα
 400 g ζάχαρη
 50 g γλυκόζη
 5 g αλάτι
 5 g κρεμοτάρταρο
 50 g κακάο σκόνη
 3 g ξινό
 3 g βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ανακατατεύουμε στο μίξερ τη ζάχαρη, το αλάτι, το γάλα και τη γλυκόζη. Τα χτυπάμε ώσπου η ζάχαρη να λιώσει τελείως, οπότε ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.

2

Κυλινδρίζουμε τη ζύμη ώσπου να γίνει λεία. Τη χωρίζουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος του κυλίνδρου που έχουμε και ένα ένα το πλαταίνουμε λίγο με τον πλάστη.

3

Τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα περνάμε από τον ειδικό κύλινδρο για να ανοιχθεί φύλλο πάχους 5-6 χιλ. περίπου. Το διπλώνουμε έπειτα στα δύο, το αλευρώνουμε ελαφρά και το ξαναπερνάμε για δεύτερη και τρίτη ή τέταρτη φορά από τον κύλινδρο, ώσπου να γίνει λείο. Τα φύλλα αυτά τα βάζουμε ανά 3-4 το ένα πάνω στο άλλο, αλευρώνοντας ελαφρά.

4

Έπειτα, τα κόβουμε στα δύο και ανοίγουμε το τελειωτικό φύλλο. Ρυθμίζουμε έτσι τον κύλινδρο ώστε το πάχος των φύλλων να είναι ανάλογο με το πάχος των μπισκότων που θέλουμε και βάζουμε 6-8 φύλλα
το ένα πάνω στο άλλο.

5

Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα ένα φύλλο, τα βάζουμε πάνω σε ειδική τάβλα στρωμένη με χοντρό πανί, το ξεσκονίζουμε με μαλακή βούρτσα να φύγει τελείως το αλεύρι από πάνω του και με την πρέσα κόβουμε τα μπισκότα.

6

Τα απλώνουμε ένα ένα σε ελαφρά λαδωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε για 10 λεπτά σε μέτριο φούρνο στους 200-210°C. Αφού κρυώσουν, τα κολλάμε δύο δύο με κρέμα σοκολάτας.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
 75 g νισεστέ
 7 g αμμωνία
 200 g φυτικό λίπος
 250 g γάλα
 400 g ζάχαρη
 50 g γλυκόζη
 5 g αλάτι
 5 g κρεμοτάρταρο
 50 g κακάο σκόνη
 3 g ξινό
 3 g βανίλια

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ανακατατεύουμε στο μίξερ τη ζάχαρη, το αλάτι, το γάλα και τη γλυκόζη. Τα χτυπάμε ώσπου η ζάχαρη να λιώσει τελείως, οπότε ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.

2

Κυλινδρίζουμε τη ζύμη ώσπου να γίνει λεία. Τη χωρίζουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος του κυλίνδρου που έχουμε και ένα ένα το πλαταίνουμε λίγο με τον πλάστη.

3

Τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα περνάμε από τον ειδικό κύλινδρο για να ανοιχθεί φύλλο πάχους 5-6 χιλ. περίπου. Το διπλώνουμε έπειτα στα δύο, το αλευρώνουμε ελαφρά και το ξαναπερνάμε για δεύτερη και τρίτη ή τέταρτη φορά από τον κύλινδρο, ώσπου να γίνει λείο. Τα φύλλα αυτά τα βάζουμε ανά 3-4 το ένα πάνω στο άλλο, αλευρώνοντας ελαφρά.

4

Έπειτα, τα κόβουμε στα δύο και ανοίγουμε το τελειωτικό φύλλο. Ρυθμίζουμε έτσι τον κύλινδρο ώστε το πάχος των φύλλων να είναι ανάλογο με το πάχος των μπισκότων που θέλουμε και βάζουμε 6-8 φύλλα
το ένα πάνω στο άλλο.

5

Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα ένα φύλλο, τα βάζουμε πάνω σε ειδική τάβλα στρωμένη με χοντρό πανί, το ξεσκονίζουμε με μαλακή βούρτσα να φύγει τελείως το αλεύρι από πάνω του και με την πρέσα κόβουμε τα μπισκότα.

6

Τα απλώνουμε ένα ένα σε ελαφρά λαδωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε για 10 λεπτά σε μέτριο φούρνο στους 200-210°C. Αφού κρυώσουν, τα κολλάμε δύο δύο με κρέμα σοκολάτας.

Mπισκότα γεμιστά με κρέμα βουτύρου σοκολάτας

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.