fbpx

Παγωτό Παρφέ

Το παρφέ είναι ένα παγωτό που αρέσει σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού καθώς συνδυάζει τη δροσιά και την απαλή υφή του παγωτού με την αγαπημένη γεύση των ξηρών καρπών και των φρούτων. Δείτε εδώ τη συνταγή για το πιο επιτυχημένο παγωτό παρφέ!

Υλικά
 500 g κιγιές
 450 g κρέμα γάλακτος 35%
 220 g φυτική κρέμα γάλακτος
 150 g αμύγδαλο καβουρδισμένο
 130 g κεράσι γλασσέ
 130 g κύβους φρούτων γλασσέ
 κακάο σκόνη (για παρφέ σοκολάτα)
Εκτέλεση
1

Ετοιμάζουμε τον κιγιέ από την προηγούμενη ημέρα και τον αφήνουμε σε θερμοκρασία χώρου σκεπασμένο με νάιλον για να μην πιάσει πέτσα στην επιφάνεια.

2

Χτυπάμε τη φυτική κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα στην 2η ταχύτητα, έως ότου σφίξει καλά. Μόλις σφίξει η κρέμα, προσθέτουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος 35% και χτυπάμε μέχρι να δέσει η σαντιγύ.

3

Κατεβάζουμε τη σαντιγύ από το μίξερ και την προσθέτουμε στον κιγιέ και ανακατεύουμε απαλά από τη μέση και προς τα έξω στη μπασίνα.

4

Στο τέλος, προσθέτουμε τα φρούτα γλασσέ και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι την πλήρη ομοιογένεια του παρφε.

5

Σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε παρφέ σοκολάτα, προσθέτουμε κοσκινισμένο κακάο και ανακατεύ ουμε ελαφρά.

6

Σερβίρουμε το παγωτό σε βασκέτες παρουσίασης και αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για 24 ώρες πριν το βγάλουμε σε κατάψυξη-βιτρίνα

Ingredients

Υλικά
 500 g κιγιές
 450 g κρέμα γάλακτος 35%
 220 g φυτική κρέμα γάλακτος
 150 g αμύγδαλο καβουρδισμένο
 130 g κεράσι γλασσέ
 130 g κύβους φρούτων γλασσέ
 κακάο σκόνη (για παρφέ σοκολάτα)

Directions

Εκτέλεση
1

Ετοιμάζουμε τον κιγιέ από την προηγούμενη ημέρα και τον αφήνουμε σε θερμοκρασία χώρου σκεπασμένο με νάιλον για να μην πιάσει πέτσα στην επιφάνεια.

2

Χτυπάμε τη φυτική κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα στην 2η ταχύτητα, έως ότου σφίξει καλά. Μόλις σφίξει η κρέμα, προσθέτουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος 35% και χτυπάμε μέχρι να δέσει η σαντιγύ.

3

Κατεβάζουμε τη σαντιγύ από το μίξερ και την προσθέτουμε στον κιγιέ και ανακατεύουμε απαλά από τη μέση και προς τα έξω στη μπασίνα.

4

Στο τέλος, προσθέτουμε τα φρούτα γλασσέ και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι την πλήρη ομοιογένεια του παρφε.

5

Σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε παρφέ σοκολάτα, προσθέτουμε κοσκινισμένο κακάο και ανακατεύ ουμε ελαφρά.

6

Σερβίρουμε το παγωτό σε βασκέτες παρουσίασης και αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για 24 ώρες πριν το βγάλουμε σε κατάψυξη-βιτρίνα

Παγωτό Παρφέ

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.