Το παρφέ είναι ένα παγωτό που αρέσει σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού καθώς συνδυάζει τη δροσιά και την απαλή υφή του παγωτού με την αγαπημένη γεύση των ξηρών καρπών και των φρούτων. Δείτε εδώ τη συνταγή για το πιο επιτυχημένο παγωτό παρφέ!
Ετοιμάζουμε τον κιγιέ από την προηγούμενη ημέρα και τον αφήνουμε σε θερμοκρασία χώρου σκεπασμένο με νάιλον για να μην πιάσει πέτσα στην επιφάνεια.
Χτυπάμε τη φυτική κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα στην 2η ταχύτητα, έως ότου σφίξει καλά. Μόλις σφίξει η κρέμα, προσθέτουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος 35% και χτυπάμε μέχρι να δέσει η σαντιγύ.
Κατεβάζουμε τη σαντιγύ από το μίξερ και την προσθέτουμε στον κιγιέ και ανακατεύουμε απαλά από τη μέση και προς τα έξω στη μπασίνα.
Στο τέλος, προσθέτουμε τα φρούτα γλασσέ και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι την πλήρη ομοιογένεια του παρφε.
Σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε παρφέ σοκολάτα, προσθέτουμε κοσκινισμένο κακάο και ανακατεύ ουμε ελαφρά.
Σερβίρουμε το παγωτό σε βασκέτες παρουσίασης και αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για 24 ώρες πριν το βγάλουμε σε κατάψυξη-βιτρίνα
Ingredients
Directions
Ετοιμάζουμε τον κιγιέ από την προηγούμενη ημέρα και τον αφήνουμε σε θερμοκρασία χώρου σκεπασμένο με νάιλον για να μην πιάσει πέτσα στην επιφάνεια.
Χτυπάμε τη φυτική κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα στην 2η ταχύτητα, έως ότου σφίξει καλά. Μόλις σφίξει η κρέμα, προσθέτουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος 35% και χτυπάμε μέχρι να δέσει η σαντιγύ.
Κατεβάζουμε τη σαντιγύ από το μίξερ και την προσθέτουμε στον κιγιέ και ανακατεύουμε απαλά από τη μέση και προς τα έξω στη μπασίνα.
Στο τέλος, προσθέτουμε τα φρούτα γλασσέ και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι την πλήρη ομοιογένεια του παρφε.
Σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε παρφέ σοκολάτα, προσθέτουμε κοσκινισμένο κακάο και ανακατεύ ουμε ελαφρά.
Σερβίρουμε το παγωτό σε βασκέτες παρουσίασης και αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για 24 ώρες πριν το βγάλουμε σε κατάψυξη-βιτρίνα