fbpx

Παγωτό βανίλια

Η πιο κλασσική και συνηθισμένη γεύση πάγωτου, η γεύση βανίλια αγαπιέται από μικρούς και μεγάλους.

Yields1 Serving
Υλικά
 500 g Γάλα
 240 g Ζάχαρη
 30 g Γλυκόζη
 6 g Neutro UI
 120 g Κρέμα γάλακτος 35%
 60 g Κρόκοι
 50 g Βούτυρο
 440 g Νερό
 100 g Γάλα σκόνη 1,5%
 25 g Δεξτρόζη
Εκτέλεση
1

Ομογενοποιούμε όλα τα υλικά της συνταγής σε ανοξείδωτο δοχείο και τα βράζουμε σε θερμοκρασία 85οC.

2

Όταν το μίγμα μας είναι έτοιμο το παστεριώνουμε στους +2οC έως +3οC και το ξεκουράζουμε για περίπου 4 ώρες.

3

Στη συνέχεια, το παγώνουμε στη παγωτομηχανή και κατόπιν το σερβίρουμε. Μπορούμε, μάλιστα, να το σερβίρουμε μαζί με κάποιο άλλο συνοδευτικό αρτογλύκισμα, όπως για παράδειγμα, ένα κομμάτι μηλόπιτας.

Ingredients

Υλικά
 500 g Γάλα
 240 g Ζάχαρη
 30 g Γλυκόζη
 6 g Neutro UI
 120 g Κρέμα γάλακτος 35%
 60 g Κρόκοι
 50 g Βούτυρο
 440 g Νερό
 100 g Γάλα σκόνη 1,5%
 25 g Δεξτρόζη

Directions

Εκτέλεση
1

Ομογενοποιούμε όλα τα υλικά της συνταγής σε ανοξείδωτο δοχείο και τα βράζουμε σε θερμοκρασία 85οC.

2

Όταν το μίγμα μας είναι έτοιμο το παστεριώνουμε στους +2οC έως +3οC και το ξεκουράζουμε για περίπου 4 ώρες.

3

Στη συνέχεια, το παγώνουμε στη παγωτομηχανή και κατόπιν το σερβίρουμε. Μπορούμε, μάλιστα, να το σερβίρουμε μαζί με κάποιο άλλο συνοδευτικό αρτογλύκισμα, όπως για παράδειγμα, ένα κομμάτι μηλόπιτας.

Notes

Παγωτό βανίλια

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.