Η συνταγή είναι από τον Δημήτρη Φραγκογιάννη, Τεχνικό Σύμβουλο της ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης στο ταχυζυμωτήριο, στην αργή ταχύτητα για 2’ και για 8-10’ στη γρήγορη. Στο τέλος του ζυμώματος, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για 1’ ακόμα.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30-45’. Κόβουμε σε τεμάχια των 500-1.000 γρ. και πλάθουμε σε σχήμα καρβελιού. Τοποθετούμε στη στόφα στους 32°C με 75% υγρασία, μέχρι να φουσκώσουν πολύ καλά.
Χαράζουμε την επιφάνεια της ζύμης σε σχήμα τρίγωνου. Ψήνουμε στους 160°C, για 35-40’ για ψωμιά 500 γρ. και 55-65’ για ψωμιά 1.000 γρ.
Μόλις βγουν από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 6 ώρες.
Ingredients
Directions
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης στο ταχυζυμωτήριο, στην αργή ταχύτητα για 2’ και για 8-10’ στη γρήγορη. Στο τέλος του ζυμώματος, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για 1’ ακόμα.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30-45’. Κόβουμε σε τεμάχια των 500-1.000 γρ. και πλάθουμε σε σχήμα καρβελιού. Τοποθετούμε στη στόφα στους 32°C με 75% υγρασία, μέχρι να φουσκώσουν πολύ καλά.
Χαράζουμε την επιφάνεια της ζύμης σε σχήμα τρίγωνου. Ψήνουμε στους 160°C, για 35-40’ για ψωμιά 500 γρ. και 55-65’ για ψωμιά 1.000 γρ.
Μόλις βγουν από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 6 ώρες.