Panna cotta Light

Η παραδοσιακή ιταλική συνταγή για Πανακότα έχει ακολουθηθεί από πολλές παραλλαγές και ελαφρύτερες εκδόσεις, μέσα στη διάρκεια των χρόνων. Εδώ σας παρουσιάζουμε μία light εκδοχή της που δε στερείται σε τίποτα από τη γεύση του παραδοσιακού γλυκού, ενώ μπορεί να ενταχθεί και σε μία ισορροπημένη διατροφή.

Υλικά
 1 l γάλα 0% λιπαρά
 20 g στέβια
 180 g λευκή σοκολάτα
 2 τμχ. φύλλα ζελατίνης
 λίγη βανίλια
 φρούτα αποξηραμένα για ντεκόρ
Εκτέλεση
1

Βάζουμε το γάλα με τη στέβια και τη βανίλια σε χαμηλή φωτιά να βράσουν καλά.

2

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν.

3

Μόλις το γάλα με τη στέβια βράσουν, τα ρίχνουμε στη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα.

4

Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει καλά μέχρι να κατέβει η θερμοκρασία στους 45οC και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης.

5

Σερβίρουμε σε μπωλάκια ή ποτήρια επιλογής μας και τοποθετούμε στο ψυγείο στους 0-5οC, για 5 ώρες, για να παγώσει καλά η πανακότα. Στολίζουμε με αποξηραμένα φρούτα.

* Το προϊόν διατηρείται στη συντήρηση έως 6 ημέρες (0-5οC).
** Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη στέβια με 150 γρ. μαύρη ζάχαρη.

Ingredients

Υλικά
 1 l γάλα 0% λιπαρά
 20 g στέβια
 180 g λευκή σοκολάτα
 2 τμχ. φύλλα ζελατίνης
 λίγη βανίλια
 φρούτα αποξηραμένα για ντεκόρ

Directions

Εκτέλεση
1

Βάζουμε το γάλα με τη στέβια και τη βανίλια σε χαμηλή φωτιά να βράσουν καλά.

2

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν.

3

Μόλις το γάλα με τη στέβια βράσουν, τα ρίχνουμε στη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα.

4

Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει καλά μέχρι να κατέβει η θερμοκρασία στους 45οC και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης.

5

Σερβίρουμε σε μπωλάκια ή ποτήρια επιλογής μας και τοποθετούμε στο ψυγείο στους 0-5οC, για 5 ώρες, για να παγώσει καλά η πανακότα. Στολίζουμε με αποξηραμένα φρούτα.

* Το προϊόν διατηρείται στη συντήρηση έως 6 ημέρες (0-5οC).
** Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη στέβια με 150 γρ. μαύρη ζάχαρη.

Notes

Panna cotta Light

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.