Η παραδοσιακή ιταλική συνταγή για Πανακότα έχει ακολουθηθεί από πολλές παραλλαγές και ελαφρύτερες εκδόσεις, μέσα στη διάρκεια των χρόνων. Εδώ σας παρουσιάζουμε μία light εκδοχή της που δε στερείται σε τίποτα από τη γεύση του παραδοσιακού γλυκού, ενώ μπορεί να ενταχθεί και σε μία ισορροπημένη διατροφή.
Βάζουμε το γάλα με τη στέβια και τη βανίλια σε χαμηλή φωτιά να βράσουν καλά.
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν.
Μόλις το γάλα με τη στέβια βράσουν, τα ρίχνουμε στη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα.
Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει καλά μέχρι να κατέβει η θερμοκρασία στους 45οC και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης.
Σερβίρουμε σε μπωλάκια ή ποτήρια επιλογής μας και τοποθετούμε στο ψυγείο στους 0-5οC, για 5 ώρες, για να παγώσει καλά η πανακότα. Στολίζουμε με αποξηραμένα φρούτα.
* Το προϊόν διατηρείται στη συντήρηση έως 6 ημέρες (0-5οC).
** Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη στέβια με 150 γρ. μαύρη ζάχαρη.
Ingredients
Directions
Βάζουμε το γάλα με τη στέβια και τη βανίλια σε χαμηλή φωτιά να βράσουν καλά.
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν.
Μόλις το γάλα με τη στέβια βράσουν, τα ρίχνουμε στη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα.
Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει καλά μέχρι να κατέβει η θερμοκρασία στους 45οC και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης.
Σερβίρουμε σε μπωλάκια ή ποτήρια επιλογής μας και τοποθετούμε στο ψυγείο στους 0-5οC, για 5 ώρες, για να παγώσει καλά η πανακότα. Στολίζουμε με αποξηραμένα φρούτα.
* Το προϊόν διατηρείται στη συντήρηση έως 6 ημέρες (0-5οC).
** Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη στέβια με 150 γρ. μαύρη ζάχαρη.