Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα λιπαρά με τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε τα αυγά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ελαφρώς χτυπημένα. Διαλύουμε την αμμωνία στο χλιαρό γάλα και την προσθέτουμε. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το αλεύρι λίγο - λίγο, αφήνοντας το μίξερ και δουλεύοντας με τα χέρια για να μην κορδάρει.
Θέλουμε να πετύχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά. Πλάθουμε τα πασχαλινά κουλουράκια σε διάφορα σχέδια και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα με κάποια απόσταση για να μην κολλήσουν όταν φουσκώσουν.
Τα αλείφουμε με το μίγμα κρόκου - ζάχαρης. Ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ingredients
Directions
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα λιπαρά με τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε τα αυγά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ελαφρώς χτυπημένα. Διαλύουμε την αμμωνία στο χλιαρό γάλα και την προσθέτουμε. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το αλεύρι λίγο - λίγο, αφήνοντας το μίξερ και δουλεύοντας με τα χέρια για να μην κορδάρει.
Θέλουμε να πετύχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά. Πλάθουμε τα πασχαλινά κουλουράκια σε διάφορα σχέδια και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα με κάποια απόσταση για να μην κολλήσουν όταν φουσκώσουν.
Τα αλείφουμε με το μίγμα κρόκου - ζάχαρης. Ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.