fbpx

Πασχαλόπιτα με Red Velvet Cake & Πραλίνα ψηνόμενη

Η συνταγή είναι από τον από τoν κ. Κοσμά Αρσένη,
Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης / Ακτίνα ΑΕ

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ ΒΑΣΗΣ
 1 kg αλεύρι zαχαροπλαστικής
 300 g μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
 300 g ζάχαρη άχνη
 5 αυγά
 15 g Baking Powder
 20 g μαχλέπι
 5 g αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ RED VELVET
 1 kg μίγμα για Red Velvet
 220 g νερό
 300 g ηλιέλαιο ή άοσμο σπορέλαιο
 350 g αυγά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣ
 πραλίνα ψηνόμενη (όσο απαιτείται)
 κόκκινο κεράσι σε ζελέ (όσο απαιτείται)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ
1

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Στην συνέχεια τοποθετούμε την ζύμη σε στρογγυλό ή τετράγωνο ταψάκι σε πάχος 0,5cm.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ RED VELVET
2

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το λάδι, το νερό και τα αυγά και τέλος το μίγμα για Red Velvet Cake. Χτυπάμε με το φτερό για 1 λεπτό στην 1η ταχύτητα και 3-4 λεπτά στη 2η ταχύτητα.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
3

Στην τάρτα που ετοιμάσαμε προσθέτουμε την Ψηνόμενη πραλίνα
σε πάχος 1cm και τέλος κλείνουμε με τη ζύμη του Red Velvet
σε πάχος 0,5cm, διακοσμώντας με κόκκινο κεράσι σε ζελέ ή crumble red velvet. Ψήνουμε στους 160-170οC για ~40min.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ ΒΑΣΗΣ
 1 kg αλεύρι zαχαροπλαστικής
 300 g μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
 300 g ζάχαρη άχνη
 5 αυγά
 15 g Baking Powder
 20 g μαχλέπι
 5 g αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ RED VELVET
 1 kg μίγμα για Red Velvet
 220 g νερό
 300 g ηλιέλαιο ή άοσμο σπορέλαιο
 350 g αυγά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣ
 πραλίνα ψηνόμενη (όσο απαιτείται)
 κόκκινο κεράσι σε ζελέ (όσο απαιτείται)

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ
1

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Στην συνέχεια τοποθετούμε την ζύμη σε στρογγυλό ή τετράγωνο ταψάκι σε πάχος 0,5cm.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ RED VELVET
2

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το λάδι, το νερό και τα αυγά και τέλος το μίγμα για Red Velvet Cake. Χτυπάμε με το φτερό για 1 λεπτό στην 1η ταχύτητα και 3-4 λεπτά στη 2η ταχύτητα.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
3

Στην τάρτα που ετοιμάσαμε προσθέτουμε την Ψηνόμενη πραλίνα
σε πάχος 1cm και τέλος κλείνουμε με τη ζύμη του Red Velvet
σε πάχος 0,5cm, διακοσμώντας με κόκκινο κεράσι σε ζελέ ή crumble red velvet. Ψήνουμε στους 160-170οC για ~40min.

Notes

Πασχαλόπιτα με Red Velvet Cake & Πραλίνα ψηνόμενη

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.