Πασχαλόπιτα με Red Velvet Cake & Πραλίνα ψηνόμενη

Η συνταγή είναι από τον από τoν κ. Κοσμά Αρσένη,
Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης / Ακτίνα ΑΕ

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ ΒΑΣΗΣ
 1 kg αλεύρι zαχαροπλαστικής
 300 g μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
 300 g ζάχαρη άχνη
 5 αυγά
 15 g Baking Powder
 20 g μαχλέπι
 5 g αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ RED VELVET
 1 kg μίγμα για Red Velvet
 220 g νερό
 300 g ηλιέλαιο ή άοσμο σπορέλαιο
 350 g αυγά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣ
 πραλίνα ψηνόμενη (όσο απαιτείται)
 κόκκινο κεράσι σε ζελέ (όσο απαιτείται)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ
1

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Στην συνέχεια τοποθετούμε την ζύμη σε στρογγυλό ή τετράγωνο ταψάκι σε πάχος 0,5cm.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ RED VELVET
2

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το λάδι, το νερό και τα αυγά και τέλος το μίγμα για Red Velvet Cake. Χτυπάμε με το φτερό για 1 λεπτό στην 1η ταχύτητα και 3-4 λεπτά στη 2η ταχύτητα.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
3

Στην τάρτα που ετοιμάσαμε προσθέτουμε την Ψηνόμενη πραλίνα
σε πάχος 1cm και τέλος κλείνουμε με τη ζύμη του Red Velvet
σε πάχος 0,5cm, διακοσμώντας με κόκκινο κεράσι σε ζελέ ή crumble red velvet. Ψήνουμε στους 160-170οC για ~40min.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ ΒΑΣΗΣ
 1 kg αλεύρι zαχαροπλαστικής
 300 g μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
 300 g ζάχαρη άχνη
 5 αυγά
 15 g Baking Powder
 20 g μαχλέπι
 5 g αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ RED VELVET
 1 kg μίγμα για Red Velvet
 220 g νερό
 300 g ηλιέλαιο ή άοσμο σπορέλαιο
 350 g αυγά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣ
 πραλίνα ψηνόμενη (όσο απαιτείται)
 κόκκινο κεράσι σε ζελέ (όσο απαιτείται)

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ
1

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Στην συνέχεια τοποθετούμε την ζύμη σε στρογγυλό ή τετράγωνο ταψάκι σε πάχος 0,5cm.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ RED VELVET
2

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το λάδι, το νερό και τα αυγά και τέλος το μίγμα για Red Velvet Cake. Χτυπάμε με το φτερό για 1 λεπτό στην 1η ταχύτητα και 3-4 λεπτά στη 2η ταχύτητα.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
3

Στην τάρτα που ετοιμάσαμε προσθέτουμε την Ψηνόμενη πραλίνα
σε πάχος 1cm και τέλος κλείνουμε με τη ζύμη του Red Velvet
σε πάχος 0,5cm, διακοσμώντας με κόκκινο κεράσι σε ζελέ ή crumble red velvet. Ψήνουμε στους 160-170οC για ~40min.

Notes

Πασχαλόπιτα με Red Velvet Cake & Πραλίνα ψηνόμενη

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.