Προζυμένιο καρβελάκι με ολόκληρο καλαμπόλι και καρότο

Υπάρχουν διάφορα είδη ψωμιού, τα οποία μπορούν να συνοδεύσουν κάθε γεύμα. Το προζυμένο καρβελάκι με ολόκληρο καλαμπόκι και καρότο είναι μια επιλογή που θα ισορροπήσει εξαιρετικά με τις σούπες, τα πιάτα λαχανικών και πολλά άλλα.

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 500 g αλεύρι 70% δυνατό
 500 g αλεύρι κίτρινο τύπου Μ ψιλό
 300 g προζύμι
 600 g νερό
 25 g αλάτι
 5 g μαγιά
 150 g ολόκληρος καρπός καλαμπόκι
 50 g νιφάδες καλαμποκιού
 150 g καρότο χονδροκομμένο
 5 g άνιθος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το καλαμπόκι και το καρότο, αρχικά για 10’ στην 1η ταχύτητα και στη συνέχεια για ακόμα 4’ στη 2η ταχύτητα. Στο τελευταίο λεπτό του ζυμώματος προσθέτουμε το καλαμπόκι και το καρότο. Ξεκουράζουμε τη ζύμη σε μία αλευρωμένη λεκάνη για 90’ κάνοντας ένα δίπλωμα στη μέση της ξεκούρασης. Στη συνέχεια κόβουμε σε τεμάχια βάρους 400 γρ. και πλάθουμε ελαφρά σε καρβελάκια.

2

Αφήνουμε να ξεκουραστούν για ακόμα 90’ και φουρνίζουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250οC για τα πρώτα 20’ και για ακόμα 25’ στους 230’. Αν θέλουμε, μόλις ξεφουρνίσουμε μπορούμε να τα αλείψουμε αμέσως με λίγο ελαιόλαδο για να αποκτήσουν γυαλάδα και ένταση στη γεύση της κόρας.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 500 g αλεύρι 70% δυνατό
 500 g αλεύρι κίτρινο τύπου Μ ψιλό
 300 g προζύμι
 600 g νερό
 25 g αλάτι
 5 g μαγιά
 150 g ολόκληρος καρπός καλαμπόκι
 50 g νιφάδες καλαμποκιού
 150 g καρότο χονδροκομμένο
 5 g άνιθος

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το καλαμπόκι και το καρότο, αρχικά για 10’ στην 1η ταχύτητα και στη συνέχεια για ακόμα 4’ στη 2η ταχύτητα. Στο τελευταίο λεπτό του ζυμώματος προσθέτουμε το καλαμπόκι και το καρότο. Ξεκουράζουμε τη ζύμη σε μία αλευρωμένη λεκάνη για 90’ κάνοντας ένα δίπλωμα στη μέση της ξεκούρασης. Στη συνέχεια κόβουμε σε τεμάχια βάρους 400 γρ. και πλάθουμε ελαφρά σε καρβελάκια.

2

Αφήνουμε να ξεκουραστούν για ακόμα 90’ και φουρνίζουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250οC για τα πρώτα 20’ και για ακόμα 25’ στους 230’. Αν θέλουμε, μόλις ξεφουρνίσουμε μπορούμε να τα αλείψουμε αμέσως με λίγο ελαιόλαδο για να αποκτήσουν γυαλάδα και ένταση στη γεύση της κόρας.

Notes

Προζυμένιο καρβελάκι με ολόκληρο καλαμπόλι και καρότο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.