fbpx

Προζυμένιο καρβελάκι με ολόκληρο καλαμπόλι και καρότο

Υπάρχουν διάφορα είδη ψωμιού, τα οποία μπορούν να συνοδεύσουν κάθε γεύμα. Το προζυμένο καρβελάκι με ολόκληρο καλαμπόκι και καρότο είναι μια επιλογή που θα ισορροπήσει εξαιρετικά με τις σούπες, τα πιάτα λαχανικών και πολλά άλλα.

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 500 g αλεύρι 70% δυνατό
 500 g αλεύρι κίτρινο τύπου Μ ψιλό
 300 g προζύμι
 600 g νερό
 25 g αλάτι
 5 g μαγιά
 150 g ολόκληρος καρπός καλαμπόκι
 50 g νιφάδες καλαμποκιού
 150 g καρότο χονδροκομμένο
 5 g άνιθος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το καλαμπόκι και το καρότο, αρχικά για 10’ στην 1η ταχύτητα και στη συνέχεια για ακόμα 4’ στη 2η ταχύτητα. Στο τελευταίο λεπτό του ζυμώματος προσθέτουμε το καλαμπόκι και το καρότο. Ξεκουράζουμε τη ζύμη σε μία αλευρωμένη λεκάνη για 90’ κάνοντας ένα δίπλωμα στη μέση της ξεκούρασης. Στη συνέχεια κόβουμε σε τεμάχια βάρους 400 γρ. και πλάθουμε ελαφρά σε καρβελάκια.

2

Αφήνουμε να ξεκουραστούν για ακόμα 90’ και φουρνίζουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250οC για τα πρώτα 20’ και για ακόμα 25’ στους 230’. Αν θέλουμε, μόλις ξεφουρνίσουμε μπορούμε να τα αλείψουμε αμέσως με λίγο ελαιόλαδο για να αποκτήσουν γυαλάδα και ένταση στη γεύση της κόρας.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 500 g αλεύρι 70% δυνατό
 500 g αλεύρι κίτρινο τύπου Μ ψιλό
 300 g προζύμι
 600 g νερό
 25 g αλάτι
 5 g μαγιά
 150 g ολόκληρος καρπός καλαμπόκι
 50 g νιφάδες καλαμποκιού
 150 g καρότο χονδροκομμένο
 5 g άνιθος

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το καλαμπόκι και το καρότο, αρχικά για 10’ στην 1η ταχύτητα και στη συνέχεια για ακόμα 4’ στη 2η ταχύτητα. Στο τελευταίο λεπτό του ζυμώματος προσθέτουμε το καλαμπόκι και το καρότο. Ξεκουράζουμε τη ζύμη σε μία αλευρωμένη λεκάνη για 90’ κάνοντας ένα δίπλωμα στη μέση της ξεκούρασης. Στη συνέχεια κόβουμε σε τεμάχια βάρους 400 γρ. και πλάθουμε ελαφρά σε καρβελάκια.

2

Αφήνουμε να ξεκουραστούν για ακόμα 90’ και φουρνίζουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250οC για τα πρώτα 20’ και για ακόμα 25’ στους 230’. Αν θέλουμε, μόλις ξεφουρνίσουμε μπορούμε να τα αλείψουμε αμέσως με λίγο ελαιόλαδο για να αποκτήσουν γυαλάδα και ένταση στη γεύση της κόρας.

Notes

Προζυμένιο καρβελάκι με ολόκληρο καλαμπόλι και καρότο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.