Ο συνδυασμός καλαμποκιού με φαγόπυρο δημιουργεί ένα ψωμί με ήπια, αλλά πολύ ιδιαίτερη γεύση, πρόταση για εορταστικό τραπέζι και όχι μόνο.
Αναπιάνουμε προζύμι με το αλεύρι του φαγόπυρου και 150 γρ. από το νερό της συνταγής μας, από την προηγούμενη ημέρα. Στη συνέχεια ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 10' στην πρώτη ταχύτητα, και για άλλα 5' στη δεύτερη.
Ξεκουράζουμε για δυο ώρες, κόβουμε στο επιθυμητό βάρος και πλάθουμε ελαφρά σε καρβέλια. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ακόμη μια ώρα και ψήνουμε.
Ingredients
Directions
Αναπιάνουμε προζύμι με το αλεύρι του φαγόπυρου και 150 γρ. από το νερό της συνταγής μας, από την προηγούμενη ημέρα. Στη συνέχεια ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 10' στην πρώτη ταχύτητα, και για άλλα 5' στη δεύτερη.
Ξεκουράζουμε για δυο ώρες, κόβουμε στο επιθυμητό βάρος και πλάθουμε ελαφρά σε καρβέλια. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ακόμη μια ώρα και ψήνουμε.