Η συνταγή είναι από τον κ. Λεωνίδα Τεντόγλου, Πρόεδρο του Σωματείου Αρτοποιών Νομού Γρεβενών
ΥΛΙΚΑ
2 kg Αλεύρι μαλακό τύπου 70%
2 kg Αλεύρι δυνατό τύπου 55
1,50 kg Αλεύρι κίτρινου τύπου (σύμμεικτο) από σκληρό σιτάρι
300 g Μαγιά
200 g Αλάτι
300 g Λιπαρά φυτικά
5,50 kg Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο και ζυμώνουμε για 8 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και για 4 λεπτά στη δεύτερη.
2
Κόβουμε, πλάθουμε και στοφάρουμε για 45-60 λεπτά στους 35-38°C
με 70-80% υγρασία.
3
Ψήνουμε στους 210°C για 45 λεπτά περίπου.
4
Μπορούμε να προσθέσουμε και ξινά ή προζύμι από 5 έως 20%
για περισσότερο άρωμα και γεύση.
Ingredients
ΥΛΙΚΑ
2 kg Αλεύρι μαλακό τύπου 70%
2 kg Αλεύρι δυνατό τύπου 55
1,50 kg Αλεύρι κίτρινου τύπου (σύμμεικτο) από σκληρό σιτάρι
300 g Μαγιά
200 g Αλάτι
300 g Λιπαρά φυτικά
5,50 kg Νερό