fbpx

Τάρτα με κρέμα λεμόνι

Η συνταγή ειναι από τον Μάρκο Κωνσταντινίδη, Pastry Chef

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ ΚΡΕΜΑΣ
 300 g λεμόνι
 100 g μάνγκο
 500 g ζάχαρη
 500 g βούτυρο
 600 g αυγά
 10 g ζελατίνες
ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ
 600 g βούτυρο
 250 g ζάχαρη άχνη
 500 g αλεύρι μαλακό
 200 g αυγά
 αλάτι
 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΕΜΑΣ
1

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λεμόνι, το μάνγκο, τη ζάχαρη και το αυγό και βράζουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη, το βούτυρο και με το μπίμερ ενσωματώνουμε.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ
2

Δουλεύουμε βούτυρο με άχνη μέχρι να γίνουν ένα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Τέλος, προσθετουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να το πάρει όλο.

3

Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Ανοίγουμε τη ζύμη στο μέγεθος που θέλουμε και ψήνουμε στους 170°C για 25-30 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ ΚΡΕΜΑΣ
 300 g λεμόνι
 100 g μάνγκο
 500 g ζάχαρη
 500 g βούτυρο
 600 g αυγά
 10 g ζελατίνες
ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ
 600 g βούτυρο
 250 g ζάχαρη άχνη
 500 g αλεύρι μαλακό
 200 g αυγά
 αλάτι
 βανίλια

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΕΜΑΣ
1

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λεμόνι, το μάνγκο, τη ζάχαρη και το αυγό και βράζουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη, το βούτυρο και με το μπίμερ ενσωματώνουμε.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ
2

Δουλεύουμε βούτυρο με άχνη μέχρι να γίνουν ένα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Τέλος, προσθετουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να το πάρει όλο.

3

Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Ανοίγουμε τη ζύμη στο μέγεθος που θέλουμε και ψήνουμε στους 170°C για 25-30 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.

Notes

Τάρτα με κρέμα λεμόνι

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.