Xτυπάμε στο μίξερ, στο φτερό, όλα τα υλικά εκτός από τα αυγά. Όταν ομογενοποιηθούν τα πρώτα υλικά ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.
2
Φορμάρουμε στις επιθυμητές φόρμες και ψήνουμε στους 160°C για 10 λεπτά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ FRANGIPANE ΚΑΝΕΛΑΣ
3
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά, με το σύρμα, μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός και απλώνουμε μια λεπτή στρώση πάνω στις ψημένες τάρτες. Ψήνουμε για 8 λεπτά στους 160°C.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ GANACHE ZEPHYR CARAMEL
4
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το ινβερτοζάχαρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα στην κουβερτούρα και κάνουμε ένα γαλάκτωμα. Στους 40 βαθμούς προσθέτουμε το βούτυρο και δουλεύουμε την επόμενη μέρα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΜΗΛΟΥ
5
Μαλακώνουμε τη ζελατίνη στο νερό. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Ζεσταίνουμε το 1/3 του πουρέ και λιώνουμε μέσα τη μαλακωμένη ζελατίνη.
6
Ομογενοποιούμε αυτό το ζεστό μείγμα πίσω στον υπόλοιπο πουρέ και προσθέτουμε το χυμό και το λικέρ. Φτιάχνουμε μια ελβετική μαρέγκα με τη ζάχαρη και τα ασπράδια.
7
Ανακατεύουμε το 1/2 του μείγματος του πουρέ στη μαρέγκα. Και το άλλο 1/2 στη σαντιγί. Ομογενοποιούμε τα δύο μείγματα μεταξύ τους.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ CARAMEL CINNAMON
8
Κάνουμε καραμέλα νερό και ζάχαρη. Προσθέτουμε τη ζέστη κρέμα γάλακτος και τη κανέλα. Στη συνέχεια βράζουμε την καραμέλα μέχρι να δέσει. Σερβίρουμε όταν κρυώσει.
Μοντάρισμα
9
Σε μια τάρτα 9cm ψήνουμε και τοποθετούμε το franjipane. Στη συνέχεια προσθέτουμε 15 γρ. καραμέλας cinnamon και 50 γρ. ganache zephyr caramel. Τελειώνουμε με το μους που το έχουμε ήδη επικαλύψει.
Ingredients
ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ
700gβούτυρο 82%
300gζάχαρη
100gαυγά
100gπούδρα αμυγδάλου
2gκανέλα
900gαλεύρι
FRANGIPANE ΚΑΝΕΛΑΣ
100gβούτυρο 82% σε θερμοκρασία δωματίου
100gπούδρα αμυγδάλου
100gασπράδι αυγού
100gάχνη ζάχαρη
5gκανέλα
GANACHE ZEPHYR CARAMEL
250gκρέμα γάλακτος
200gινβερτοζαχαρο
405gZephyr Caramel
50gβούτυρο
ΜΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΜΗΛΟΥ
20gφύλλα ζελατίνης
100gνερό
1 κ. πουρέ πρασίνου μήλου sicoly
50gλικέρ μήλου
150gασπράδι
170gζάχαρη
600gσαντιγί
CARAMEL CINNAMON
195gνερό
485gζάχαρη
820gκρέμα γάλακτος
3gκανέλα
15gάνθος αλατιού
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣ
400gλευκή σοκολάτα
75gmycro
100gλάδι
Power flower food coloring
Directions
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ
1
Xτυπάμε στο μίξερ, στο φτερό, όλα τα υλικά εκτός από τα αυγά. Όταν ομογενοποιηθούν τα πρώτα υλικά ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.
2
Φορμάρουμε στις επιθυμητές φόρμες και ψήνουμε στους 160°C για 10 λεπτά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ FRANGIPANE ΚΑΝΕΛΑΣ
3
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά, με το σύρμα, μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός και απλώνουμε μια λεπτή στρώση πάνω στις ψημένες τάρτες. Ψήνουμε για 8 λεπτά στους 160°C.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ GANACHE ZEPHYR CARAMEL
4
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το ινβερτοζάχαρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα στην κουβερτούρα και κάνουμε ένα γαλάκτωμα. Στους 40 βαθμούς προσθέτουμε το βούτυρο και δουλεύουμε την επόμενη μέρα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΜΗΛΟΥ
5
Μαλακώνουμε τη ζελατίνη στο νερό. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Ζεσταίνουμε το 1/3 του πουρέ και λιώνουμε μέσα τη μαλακωμένη ζελατίνη.
6
Ομογενοποιούμε αυτό το ζεστό μείγμα πίσω στον υπόλοιπο πουρέ και προσθέτουμε το χυμό και το λικέρ. Φτιάχνουμε μια ελβετική μαρέγκα με τη ζάχαρη και τα ασπράδια.
7
Ανακατεύουμε το 1/2 του μείγματος του πουρέ στη μαρέγκα. Και το άλλο 1/2 στη σαντιγί. Ομογενοποιούμε τα δύο μείγματα μεταξύ τους.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ CARAMEL CINNAMON
8
Κάνουμε καραμέλα νερό και ζάχαρη. Προσθέτουμε τη ζέστη κρέμα γάλακτος και τη κανέλα. Στη συνέχεια βράζουμε την καραμέλα μέχρι να δέσει. Σερβίρουμε όταν κρυώσει.
Μοντάρισμα
9
Σε μια τάρτα 9cm ψήνουμε και τοποθετούμε το franjipane. Στη συνέχεια προσθέτουμε 15 γρ. καραμέλας cinnamon και 50 γρ. ganache zephyr caramel. Τελειώνουμε με το μους που το έχουμε ήδη επικαλύψει.
Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.