Η συνταγή είναι από την Olympic Foods
Με την χαρακτηριστική κυψέλωση, την βελούδινη υφή τής ζύμης που λιώνει στο στόμα, τα πλούσια αρώματα και την διατηρησιμότητα του παραδοσιακού πανετόνε. Με φυσικό προζύμι σε σκόνη, προσεκτικά επιλεγμένα άλευρα κορυφαίας ποιότητας και με την σφραγίδα της AB MAURI, που γνωρίζει το αυθεντικό πανετόνε καλύτερα απ΄ όλους.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο και τους κρόκους, για 1’ στην πρώτη ταχύτητα και 8-10’ στη δεύτερη μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη. Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε το βούτυρο σε κομμάτια και συνεχίζουμε για 5’ περίπου.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας τους κρόκους και ζυμώνουμε μέχρι η μάζα να είναι ομοιογενής. Τελειώνουμε προσθέτοντας: 700 γρ. σταφίδες και ζαχαρωμένη φλούδα εσπεριδοειδών Θερμοκρασία ζύμης: 25-28°C.
Τοποθετούμε τη ζύμη στις κατάλληλες φόρμες και στοφάρουμε για 3-4 ώρες στους 30°C με 70-80% υγρασία. Στην συνέχεια αλείφουμε με αυγό και διακοσμούμε με υλικά της αρεσκείας μας (π.χ. ζάχαρη σε κόκκους).
Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 50-55’ (τεμάχια των 750γρ). Τα τελευταία 10’ ανοίγουμε το τάμπερ.
Ζυμώνουμε το προζύμι με το αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ζυμώνουμε στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί.
Συνεχίζουμε το ζύμωμα προσθέτοντας τους κρόκους μέχρι να γίνει το ζυμάρι λείο και ομοιογενές ξανά. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το βούτυρο και τέλος τους κύβους φρούτων και τις σταφίδες.
Θερμοκρασία ζύμης 25-28°C. Βάζουμε το ζυμάρι στη στόφα για 30-40’ στους 27-30°C. Κόβουμε στο επιθυμητό βάρος και σχηματίζουμε μπάλες.
Τοποθετούμε στις φόρμες και στοφάρουμε για 3 ώρες στους 27-30°C με 70-80% υγρασία. Στην συνέχεια αλείφουμε με αυγό και διακοσμούμε με υλικά της αρεσκείας μας (π.χ. ζάχαρη σε κόκκους).
Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 50-55 λεπτά (τεμάχια των 750 γρ.). Τα τελευταία 10 λεπτά ανοίγουμε το τάμπερ.
Ingredients
Directions
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο και τους κρόκους, για 1’ στην πρώτη ταχύτητα και 8-10’ στη δεύτερη μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη. Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε το βούτυρο σε κομμάτια και συνεχίζουμε για 5’ περίπου.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας τους κρόκους και ζυμώνουμε μέχρι η μάζα να είναι ομοιογενής. Τελειώνουμε προσθέτοντας: 700 γρ. σταφίδες και ζαχαρωμένη φλούδα εσπεριδοειδών Θερμοκρασία ζύμης: 25-28°C.
Τοποθετούμε τη ζύμη στις κατάλληλες φόρμες και στοφάρουμε για 3-4 ώρες στους 30°C με 70-80% υγρασία. Στην συνέχεια αλείφουμε με αυγό και διακοσμούμε με υλικά της αρεσκείας μας (π.χ. ζάχαρη σε κόκκους).
Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 50-55’ (τεμάχια των 750γρ). Τα τελευταία 10’ ανοίγουμε το τάμπερ.
Ζυμώνουμε το προζύμι με το αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ζυμώνουμε στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί.
Συνεχίζουμε το ζύμωμα προσθέτοντας τους κρόκους μέχρι να γίνει το ζυμάρι λείο και ομοιογενές ξανά. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το βούτυρο και τέλος τους κύβους φρούτων και τις σταφίδες.
Θερμοκρασία ζύμης 25-28°C. Βάζουμε το ζυμάρι στη στόφα για 30-40’ στους 27-30°C. Κόβουμε στο επιθυμητό βάρος και σχηματίζουμε μπάλες.
Τοποθετούμε στις φόρμες και στοφάρουμε για 3 ώρες στους 27-30°C με 70-80% υγρασία. Στην συνέχεια αλείφουμε με αυγό και διακοσμούμε με υλικά της αρεσκείας μας (π.χ. ζάχαρη σε κόκκους).
Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 50-55 λεπτά (τεμάχια των 750 γρ.). Τα τελευταία 10 λεπτά ανοίγουμε το τάμπερ.