Τούρτα καραμέλα – φουντούκι

Η συνταγή είναι από τον κ. Ρουσσάκη Αγγελή
Pastry Chef, Υπεύθυνος Τεχνικού Τμήματος FOODSTUFF

Yields1 Serving
COOKIES CHOCOLATE
 1000 g Μίγμα COOKIES SOFT CHOCOLATE
 300 g Βούτυρο 82% (θερμοκρασία περιβάλλοντος)
 100 g Νερό
 250 g Φουντούκια σπασμένα
PREMIUM CAKE CARAMEL
 1000 g Μίγμα PREMIUM CAKE CARAMEL
 300 g Αυγό
 250 g Ηλιέλαιο
 200 g Νερό
ICE FILLING HAZELNUT
 500 g ICE FILLING HAZELNUT
 500 g Κρέμα γάλακτος 35%
 500 g Φυτική κρέμα
ICE FILLING CARAMEL
 500 g Ice filling caramel
 500 g Κρέμα γάλακτος 35%
 500 g Φυτική κρέμα
COOKIES CHOCOLATE
1

Βάζετε όλα τα υλικά στο μίξερ με το φτερό και αναμιγνύετε στην αργή ταχύτητα έως ότου ομογενοποιηθεί. Ψήνετε σε φόρμα για 15 λεπτά.

PREMIUM CAKE CARAMEL
2

Βάζετε όλα τα υλικά στο μίξερ με το φτερό και αναμιγνύετε στην αργή ταχύτητα για 5 λεπτά. Βάζετε σε ταψί και ψήνετε στους 170 βαθμούς για περίπου 40 με 50 λεπτά.

ICE FILLING HAZELNUT
3

Βάζετε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ με το σύρμα και τα χτυπάτε στη γρήγορη ταχύτητα έως ότου δέσει.

ICE FILLING CARAMEL
4

Βάζετε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ με το σύρμα και τα χτυπάτε στην γρήγορη ταχύτητα έως ότου δέσει.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
5

Σε μια μικρή φόρμα βάζετε ICE FILLING HAZELNUT και κλείνετε από κάτω με PREMIUM CARAMEL CAKE. Βάζετε να παγώσει. Στη μεγαλύτερη φόρμα που θα στήσετε την τούρτα γεμίζετε με ICE FILLING CARAMEL. Βάζετε στη μέση το παγωμένο ICE FILLING HAZELNUT και κλείνετε με το COOKIES CHOCOLATE. Καταψύχετε. Ζεσταίνετε το MIRROR CARAMEL στους 28 με 30 βαθμού κελσίου και περνάτε την παγωμένη τούρτα. Γαρνίρετε.

Ingredients

COOKIES CHOCOLATE
 1000 g Μίγμα COOKIES SOFT CHOCOLATE
 300 g Βούτυρο 82% (θερμοκρασία περιβάλλοντος)
 100 g Νερό
 250 g Φουντούκια σπασμένα
PREMIUM CAKE CARAMEL
 1000 g Μίγμα PREMIUM CAKE CARAMEL
 300 g Αυγό
 250 g Ηλιέλαιο
 200 g Νερό
ICE FILLING HAZELNUT
 500 g ICE FILLING HAZELNUT
 500 g Κρέμα γάλακτος 35%
 500 g Φυτική κρέμα
ICE FILLING CARAMEL
 500 g Ice filling caramel
 500 g Κρέμα γάλακτος 35%
 500 g Φυτική κρέμα

Directions

COOKIES CHOCOLATE
1

Βάζετε όλα τα υλικά στο μίξερ με το φτερό και αναμιγνύετε στην αργή ταχύτητα έως ότου ομογενοποιηθεί. Ψήνετε σε φόρμα για 15 λεπτά.

PREMIUM CAKE CARAMEL
2

Βάζετε όλα τα υλικά στο μίξερ με το φτερό και αναμιγνύετε στην αργή ταχύτητα για 5 λεπτά. Βάζετε σε ταψί και ψήνετε στους 170 βαθμούς για περίπου 40 με 50 λεπτά.

ICE FILLING HAZELNUT
3

Βάζετε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ με το σύρμα και τα χτυπάτε στη γρήγορη ταχύτητα έως ότου δέσει.

ICE FILLING CARAMEL
4

Βάζετε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ με το σύρμα και τα χτυπάτε στην γρήγορη ταχύτητα έως ότου δέσει.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
5

Σε μια μικρή φόρμα βάζετε ICE FILLING HAZELNUT και κλείνετε από κάτω με PREMIUM CARAMEL CAKE. Βάζετε να παγώσει. Στη μεγαλύτερη φόρμα που θα στήσετε την τούρτα γεμίζετε με ICE FILLING CARAMEL. Βάζετε στη μέση το παγωμένο ICE FILLING HAZELNUT και κλείνετε με το COOKIES CHOCOLATE. Καταψύχετε. Ζεσταίνετε το MIRROR CARAMEL στους 28 με 30 βαθμού κελσίου και περνάτε την παγωμένη τούρτα. Γαρνίρετε.

Notes

Τούρτα καραμέλα – φουντούκι

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.