Author Fresh Bakery TeamCategory Γλυκά
Η συνταγή είναι από τον Θάνο Αγγελίδη, Pastry Chef
Yields 1 Serving Servings Quarter (0.25 Servings) Half (0.5 Servings) Default (1 Serving) Double (2 Servings) Triple (3 Servings)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ MOELLEUX CHOCO
350 g βούτυρο φρέκο
350 g σοκολάτα υγείας yagara chocovic 59.5%
350 g αυγά
350 g ζάχαρη
175 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
500 g κιγιέ
200 g φουντούκι
50 g ποτό κονιάκ ή μαρασκίνο
400 g σοκολάτα yagara chocovic 59.5 %
900 g 35άρα κρέμα γάλακτος ελαφρια χτυπημένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ MOELLEUX CHOCO
1 Λιώνουμε σε μπεν μαρί βούτυρο και σοκολάτα και ομογενοποιούμε (μίγμα α).
2 Χτυπάμε σε μια μπασίνα αυγά και ζάχαρη με ενα φουέ να ασπρίσουν (μίγμα β).
3 Ομογενοποιούμε το μίγμα α και το μίγμα β.
4 Στο τέλος, αναδεύουμε και το αλεύρι μέσα στη μπασίνα και στρώνουμε σε τσέρκια για ψήσιμο.
5 Ψήνουμε στο φούρνο, στους 200°C, για περίπου 13 λεπτά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
6 Ανακατεύουμε το φουντούκι και το ποτό στο κιγιέ και λιώνουμε τη σοκολάτα στους 40°C.
7 Εφόσον ρίξουμε και τη σοκολάτα και ομογενοποιήσουμε, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ελαφριά για να γίνει σαντιγί και την ενσωματώνουμε.
8 Το παρφέ είναι έτοιμο για σερβίρισμα στις τούρτες.
9 Παγώνουμε μια μέρα τουλάχιστον στην κατάψυξη.
10 Γαρνίρουμε με σοκολάτα αραιωμένη με ηλιέλαιο τραβώντας «κανέλες».
Ingredients ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ MOELLEUX CHOCO
350 g βούτυρο φρέκο
350 g σοκολάτα υγείας yagara chocovic 59.5%
350 g αυγά
350 g ζάχαρη
175 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
500 g κιγιέ
200 g φουντούκι
50 g ποτό κονιάκ ή μαρασκίνο
400 g σοκολάτα yagara chocovic 59.5 %
900 g 35άρα κρέμα γάλακτος ελαφρια χτυπημένη
Directions ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ MOELLEUX CHOCO
1 Λιώνουμε σε μπεν μαρί βούτυρο και σοκολάτα και ομογενοποιούμε (μίγμα α).
2 Χτυπάμε σε μια μπασίνα αυγά και ζάχαρη με ενα φουέ να ασπρίσουν (μίγμα β).
3 Ομογενοποιούμε το μίγμα α και το μίγμα β.
4 Στο τέλος, αναδεύουμε και το αλεύρι μέσα στη μπασίνα και στρώνουμε σε τσέρκια για ψήσιμο.
5 Ψήνουμε στο φούρνο, στους 200°C, για περίπου 13 λεπτά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
6 Ανακατεύουμε το φουντούκι και το ποτό στο κιγιέ και λιώνουμε τη σοκολάτα στους 40°C.
7 Εφόσον ρίξουμε και τη σοκολάτα και ομογενοποιήσουμε, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ελαφριά για να γίνει σαντιγί και την ενσωματώνουμε.
8 Το παρφέ είναι έτοιμο για σερβίρισμα στις τούρτες.
9 Παγώνουμε μια μέρα τουλάχιστον στην κατάψυξη.
10 Γαρνίρουμε με σοκολάτα αραιωμένη με ηλιέλαιο τραβώντας «κανέλες».