fbpx

Tropical passion

από τον Σταμάτη Τζίγκα, Pastry Chef / FAMA FOOD SERVICE ΑΕ

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΚΑΝΕΛΑΣ
 2700 g αλεύρι μαλακό
 2000 g Mαργαρίνη FAMA Imperial Soft
 900 g άχνη ζάχαρη
 800 g αυγά
 500 g νερό
 100 g Baking powder FAMA
 15 g κανέλα
ΥΛΙΚΑ ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
 1000 g Μους με Γιαούρτι Top chef
 2250 g γάλα 3,5%
ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΚΑΝΕΛΑΣ
 1000 g μπισκότο κανέλας
 400 g Ανάλατο Βούτυρο Γάλακτος 82% De Brandt
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΚΑΝΕΛΑΣ
1

Χτυπάμε τη Μαργαρίνη FAMA Imperial Soft με τη ζάχαρη και το Baking powder FAMA στο μίξερ, με το φτερό, μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά, το νερό, την κανέλα και τελευταίο το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Κόβουμε με ίσιο κορνέ σε χαρτωμένη λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180°C για περίπου 15-20 λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
2

Τοποθετούμε τη Μους με Γιαούρτι Top chef και το γάλα στο μίξερ και χτυπάμε για 1 λεπτό στην αργή και για 2 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα,
μέχρι να σφίξει καλά.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
3

Τοποθετούμε τη μους γιαουρτιού σε φόρμα σιλικόνης, γεμίζουμε με Delicious Variegate Mango Torronalba, κλείνουμε με το μπισκότο κανέλας, που έχουμε τρίψει και ανακατέψει με Ανάλατο Βούτυρο Γάλακτος 82% De Brandt, για να γίνει σταθερή η βάση και παγώνουμε. Έπειτα, ξεφορμάρουμε και τοποθετούμε στο επάνω μέρος επικάλυψη Crystal Mirror Lemon. Τέλος, ντεκοράρουμε με φραγκοστάφυλα και Σοκολάτα Υγείας Haya 60% Eurocao.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΚΑΝΕΛΑΣ
 2700 g αλεύρι μαλακό
 2000 g Mαργαρίνη FAMA Imperial Soft
 900 g άχνη ζάχαρη
 800 g αυγά
 500 g νερό
 100 g Baking powder FAMA
 15 g κανέλα
ΥΛΙΚΑ ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
 1000 g Μους με Γιαούρτι Top chef
 2250 g γάλα 3,5%
ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΚΑΝΕΛΑΣ
 1000 g μπισκότο κανέλας
 400 g Ανάλατο Βούτυρο Γάλακτος 82% De Brandt

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΚΑΝΕΛΑΣ
1

Χτυπάμε τη Μαργαρίνη FAMA Imperial Soft με τη ζάχαρη και το Baking powder FAMA στο μίξερ, με το φτερό, μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά, το νερό, την κανέλα και τελευταίο το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Κόβουμε με ίσιο κορνέ σε χαρτωμένη λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180°C για περίπου 15-20 λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
2

Τοποθετούμε τη Μους με Γιαούρτι Top chef και το γάλα στο μίξερ και χτυπάμε για 1 λεπτό στην αργή και για 2 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα,
μέχρι να σφίξει καλά.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
3

Τοποθετούμε τη μους γιαουρτιού σε φόρμα σιλικόνης, γεμίζουμε με Delicious Variegate Mango Torronalba, κλείνουμε με το μπισκότο κανέλας, που έχουμε τρίψει και ανακατέψει με Ανάλατο Βούτυρο Γάλακτος 82% De Brandt, για να γίνει σταθερή η βάση και παγώνουμε. Έπειτα, ξεφορμάρουμε και τοποθετούμε στο επάνω μέρος επικάλυψη Crystal Mirror Lemon. Τέλος, ντεκοράρουμε με φραγκοστάφυλα και Σοκολάτα Υγείας Haya 60% Eurocao.

Notes

Tropical passion

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.