Συνταγή από: www.loulismills.gr
Βασιλόπιτα τύπου τσουρεκιού, με πολίτικο άρωμα από τη ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ. Τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων, οι βιτρίνες σας είναι έτοιμες να υποδεχτούν τις πιο λαχταριστές και εντυπωσιακές δημιουργίες! Εμείς βάζουμε την ποιότητα… εσείς βάζετε την τέχνη!
Ανακατεύουμε πολύ καλά το βούτυρο, τα αυγά, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, το μαχλέπι, τη μαστίχα, τη βανίλια και το ξύσμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το νερό ή το γάλα και τη μαγιά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά, για περίπου 15-20 λεπτά. Αφήνουμε μια ώρα να ξεκουραστεί το ζυμάρι μας και μετά κόβουμε σε τεμάχια των 500 γρ.-750 γρ.
Τοποθετούμε το φλουρί και πλάθουμε καλά σε στρογγυλό σχήμα και αφήνουμε να ξεκουραστεί ξανά για 10 ακόμα λεπτά. Πατάμε καλά με τα χέρια και στοφάρουμε μέχρι να φουσκώσουν. Ψήνουμε στους 160°C για 35-45 λεπτά. Προαιρετικά, διακοσμούμε με γλάσο κακάο.
Ingredients
Directions
Ανακατεύουμε πολύ καλά το βούτυρο, τα αυγά, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, το μαχλέπι, τη μαστίχα, τη βανίλια και το ξύσμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το νερό ή το γάλα και τη μαγιά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά, για περίπου 15-20 λεπτά. Αφήνουμε μια ώρα να ξεκουραστεί το ζυμάρι μας και μετά κόβουμε σε τεμάχια των 500 γρ.-750 γρ.
Τοποθετούμε το φλουρί και πλάθουμε καλά σε στρογγυλό σχήμα και αφήνουμε να ξεκουραστεί ξανά για 10 ακόμα λεπτά. Πατάμε καλά με τα χέρια και στοφάρουμε μέχρι να φουσκώσουν. Ψήνουμε στους 160°C για 35-45 λεπτά. Προαιρετικά, διακοσμούμε με γλάσο κακάο.