Βασιλόπιτα τσουρέκι με πολίτικο άρωμα

Συνταγή από: www.loulismills.gr

Βασιλόπιτα τύπου τσουρεκιού, με πολίτικο άρωμα από τη ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ. Τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων, οι βιτρίνες σας είναι έτοιμες να υποδεχτούν τις πιο λαχταριστές και εντυπωσιακές δημιουργίες! Εμείς βάζουμε την ποιότητα… εσείς βάζετε την τέχνη!

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 2000 g Αλεύρι Super Τσουρεκιού
 400 g βούτυρο
 400 g αυγά
 600 g άχνη ζάχαρη
 100 g γλυκόζη
 15 g μαχλέπι
 10 g κακουλέ
 5 g μαστίχα
 λίγη βανίλια
 ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή 1 λεμόνι
 300 g νερό ή γάλα
 200 g μαγιά
 προαιρετικά, γλάσο κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ανακατεύουμε πολύ καλά το βούτυρο, τα αυγά, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, το μαχλέπι, τη μαστίχα, τη βανίλια και το ξύσμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το νερό ή το γάλα και τη μαγιά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά, για περίπου 15-20 λεπτά. Αφήνουμε μια ώρα να ξεκουραστεί το ζυμάρι μας και μετά κόβουμε σε τεμάχια των 500 γρ.-750 γρ.

2

Τοποθετούμε το φλουρί και πλάθουμε καλά σε στρογγυλό σχήμα και αφήνουμε να ξεκουραστεί ξανά για 10 ακόμα λεπτά. Πατάμε καλά με τα χέρια και στοφάρουμε μέχρι να φουσκώσουν. Ψήνουμε στους 160°C για 35-45 λεπτά. Προαιρετικά, διακοσμούμε με γλάσο κακάο.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 2000 g Αλεύρι Super Τσουρεκιού
 400 g βούτυρο
 400 g αυγά
 600 g άχνη ζάχαρη
 100 g γλυκόζη
 15 g μαχλέπι
 10 g κακουλέ
 5 g μαστίχα
 λίγη βανίλια
 ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή 1 λεμόνι
 300 g νερό ή γάλα
 200 g μαγιά
 προαιρετικά, γλάσο κακάο

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ανακατεύουμε πολύ καλά το βούτυρο, τα αυγά, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, το μαχλέπι, τη μαστίχα, τη βανίλια και το ξύσμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το νερό ή το γάλα και τη μαγιά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά, για περίπου 15-20 λεπτά. Αφήνουμε μια ώρα να ξεκουραστεί το ζυμάρι μας και μετά κόβουμε σε τεμάχια των 500 γρ.-750 γρ.

2

Τοποθετούμε το φλουρί και πλάθουμε καλά σε στρογγυλό σχήμα και αφήνουμε να ξεκουραστεί ξανά για 10 ακόμα λεπτά. Πατάμε καλά με τα χέρια και στοφάρουμε μέχρι να φουσκώσουν. Ψήνουμε στους 160°C για 35-45 λεπτά. Προαιρετικά, διακοσμούμε με γλάσο κακάο.

Notes

Βασιλόπιτα τσουρέκι με πολίτικο άρωμα

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.