Τα Υδραίικα αμυγδαλωτά, ετοίμασαν ο κος Νικόλαος Ζαχαράκης, Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής και η κα Αρετή Αρωνιάδα, Τεχνολόγος Τροφίμων για της ανάγκες του εργαστηρίου “Ζαχαροπλαστικής” των πρωτοετών μαθητών του τμήματος Α2, της ΕΠΑΣ Γαλατσίου, στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
Βράζουμε την αμυγδαλόψιχα και την ξεφλουδίζουμε. Την αφήνουμε να στεγνώσει απλωμένη σε μπουρνοπετσέτες σε ξηρό περιβάλλον τουλάχιστον για 12 ώρες.
2
Τρίβουμε την αμυγδαλόψιχα σε σκόνη. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τριμμένη αμυγδαλόψιχα με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μας.
3
Περνάμε τρεις φορές το μίγμα μας από την πραλινομηχανή κλείνοντας κάθε φορά όλο και περισσότερο τους κυλίνδρους.
4
Κόβουμε σε τεμάχια 25 γραμμ. περίπου, πλάθουμε σε σχέδιο αχλαδάκι συνήθως, βρέχουμε με ανθόνερο, ζαχαρώνουμε – πασπαλίζουμε με άχνη και στο τέλος καρφώνουμε το γαρύφαλλο (μοσχοκάρφι) πάνω σε κάθε αχλαδάκι στη θέση όπου θα ήταν το κοτσανάκι του, τα βάζουμε μα σειρά πάνω σε δίσκο και τα προϊόντα μας είναι έτοιμα για κατανάλωση.
ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΟΦΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
5
Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και μονοακόρεστα λιπαρά.
6
Τα αμύγδαλα περιέχουν φυλλικό οξύ.
7
Τα αμύγδαλα έχουν φυτικές ύλες που βοηθούν στην δυσκοιλιότητα και στην φυσιολογική ενέργεια του ανθρώπινου εντέρου ιδιαίτερα εάν συνδυαστούν με δαμάσκηνα.
8
Τα αμύγδαλα είναι πηγή φωσφόρου και ασβεστίου και έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ενδυνάμωση τον οστών.
9
Ακόμη περιέχουν βιταμίνη Ε που είναι τροφή για τα μαλλιά και την επιδερμίδα.
Ingredients
ΥΛΙΚΑ
1000gαμύγδαλο (λευκή ψίχα)
1000gζάχαρη άχνη
200gμέλι
200gμαρασκίνο
1λεμόνι ξύσμα
10σταγόνες ανθόνερο
5σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο
5σταγόνες οινόπνευμα καθαρό
Ανθόνερο – Άχνη – Γαρύφαλλα για ντεκόρ
Directions
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Βράζουμε την αμυγδαλόψιχα και την ξεφλουδίζουμε. Την αφήνουμε να στεγνώσει απλωμένη σε μπουρνοπετσέτες σε ξηρό περιβάλλον τουλάχιστον για 12 ώρες.
2
Τρίβουμε την αμυγδαλόψιχα σε σκόνη. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τριμμένη αμυγδαλόψιχα με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μας.
3
Περνάμε τρεις φορές το μίγμα μας από την πραλινομηχανή κλείνοντας κάθε φορά όλο και περισσότερο τους κυλίνδρους.
4
Κόβουμε σε τεμάχια 25 γραμμ. περίπου, πλάθουμε σε σχέδιο αχλαδάκι συνήθως, βρέχουμε με ανθόνερο, ζαχαρώνουμε – πασπαλίζουμε με άχνη και στο τέλος καρφώνουμε το γαρύφαλλο (μοσχοκάρφι) πάνω σε κάθε αχλαδάκι στη θέση όπου θα ήταν το κοτσανάκι του, τα βάζουμε μα σειρά πάνω σε δίσκο και τα προϊόντα μας είναι έτοιμα για κατανάλωση.
ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΟΦΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
5
Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και μονοακόρεστα λιπαρά.
6
Τα αμύγδαλα περιέχουν φυλλικό οξύ.
7
Τα αμύγδαλα έχουν φυτικές ύλες που βοηθούν στην δυσκοιλιότητα και στην φυσιολογική ενέργεια του ανθρώπινου εντέρου ιδιαίτερα εάν συνδυαστούν με δαμάσκηνα.
8
Τα αμύγδαλα είναι πηγή φωσφόρου και ασβεστίου και έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ενδυνάμωση τον οστών.
9
Ακόμη περιέχουν βιταμίνη Ε που είναι τροφή για τα μαλλιά και την επιδερμίδα.
Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.