fbpx

από | Μαρ 10, 2025 | Τεχνικά Θέματα

Μιχάλης Χατζηκαλημέρης: Ιδέες για Πασχαλινά Αβγά!

Ο Μιχάλης Χατζηκαλημέρης είναι ένας Pastry Chef “5 αστέρων”, με εκλεπτισμένη αισθητική, σχολαστική μεθοδικότητα και πολυδιάστατη δημιουργικότητα, στοιχεία που αμέσως ανιχνεύει κανείς όταν συζητήσει μαζί του ή γευτεί τα επιδόρπιά του. Ο ίδιος, εξηγώντας πώς λειτουργεί, αναφέρει: «Ως pastry chef, μου αρέσει πάντα να δημιουργώ κάτι μοναδικό και διαφορετικό για κάθε πελάτη και καλεσμένο, ξεχωριστά. Ως άνθρωπος, πάντα ανησυχώ και πάντα αναζητώ κάτι διαφορετικό. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι να ανακαλύπτω νέες συνταγές από διάφορα μέρη του κόσμου».

Φέτος, ο Chef ανταποκρίθηκε με πολλή χαρά στο κάλεσμά του Fresh Pastry και μοιράζεται με τους μαθητευόμενους και επαγγελματίες του κλάδου, δικές του ευφάνταστες ιδέες για σοκολατένια πασχαλινά αβγά που εντυπωσιάζουν!

 

Επιμέλεια Δεβόρρα Αλεξανδρή

 

Αβγό «Βάζο με Λουλούδια»

Το «βάζο» είναι φτιαγμένο από μαύρη σοκολάτα, και το τοίχωμά του, εσωτερικά, έχει επενδυθεί με πραλίνα φουντουκιού που περιέχει φουντούκι, σοκολάτα και φεγετίνη. Τα λουλούδια είναι σοκολατένια. Σχεδιάστηκε το Πάσχα του 2024 για το ζαχαροπλαστείο Astron Lounge & Terrace του Four Seasons, Astir Palace Hotel Athens. Τα χρώματα των λουλουδιών έχουν επιλεχθεί με βάση τα χρώματα της συσκευασίας του ζαχαροπλαστείου όπου τα αβγά διατίθεντο προς πώληση.

Επιρροές: Τα λουλούδια αρέσουν πολύ στο σεφ και συχνά προσπαθεί στα γλυκά του, είτε να υπάρχουν φρέσκα βρώσιμα λουλούδια είτε να δημιουργεί ο ίδιος λουλούδια.

Το αβγό του Δράκου

Έχει φτιαχτεί με ένα κλασικό καλούπι αβγού. Επάνω του έχουν κολληθεί flakes από δύο διαφορετικές σοκολάτες, τη σοκολάτα Gold (λευκή καραμελωμένη σοκολάτα) και τη σοκολάτα Βitter από την Callebaut.

Επιρροές: Η παλαιολιθική εποχή, που γοητεύει τον σεφ, αλλά και η αισθητική τού «επιμελώς ατημέλητου» που τον εκφράζει.

Το Αβγό του Βασιλιά

Ένα minimal αβγό που απλώς… προέκυψε. Η κομψή αισθητική του συνδυάζει την απλότητα του μαύρου αβγού με την πολυτέλεια της χρυσής προσθήκης, που μοιάζει με μπέρτα βασιλιά. Εσωτερικά έχει σοκολάτα γάλακτος με καβουρντισμένο φιστίκι και ανθό αλατιού. Η μπέρτα είναι φτιαγμένη από σοκολάτα Gold.

Επιρροές: Τέχνη σε συνδυασμό με τύχη!

Λίγα λόγια για τον Chef

Ο Μιχάλης είναι Chocolate Ambassador της Callebaut®, Cacao Barry & Chocovic στην Ελλάδα.
Το γαστρονομικό του ταξίδι καθορίζεται από το πάθος του για τη δημιουργία εξαιρετικών επιδορπίων και την αφοσίωσή του να εξερευνά καινοτόμες συνταγές με γνώμονα την υγεία.

Εμπνευσμένος από τη γέννηση του γιου του, ο Μιχάλης έχει εμβαθύνει στον κόσμο της υγιεινής και vegan κουζίνας, εκπλήσσοντας συνεχώς τους ουρανίσκους με τις απολαυστικές γεύσεις που δημιουργεί.

Το μεγαλύτερο σχολείο για τον Μιχάλη ήταν στο Λονδίνο ενώ εργαζόταν στο Dorchester Collection Hotel, το 2012. Αυτό τον βοήθησε να βελτιώσει τις δεξιότητές του και να επιδείξει το ταλέντο του σε πολυτελή ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, εξασφαλίζοντας τελικά έναν εξέχοντα ρόλο στο ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace στην Αθήνα.
Το 2023, ο Μιχάλης αναδείχθηκε ο καλύτερος pastry chef από τα βραβεία FNL στην Ελλάδα.

 

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Fresh Bakery Team

Συντακτική Ομάδα

    ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

    Γραφτειτε στο newsletter μας:

    Εγγραφείτε στο Newsletter μας

    Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
    Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.