fbpx

από | Σεπ 11, 2020 | Τεχνικά Θέματα

Συνέντευξη Tahipack. Η σημαντικότητα της ποιοτικής και ασφαλούς συσκευασίας

Από το 1960 η TAHIPACK εξειδικεύεται στην κατασκευή μηχανημάτων συσκευασίας, διατηρώντας το δικό της εργοστάσιο παραγωγής στην Καλαμάτα. Από την πρώτη μηχανή “Flowpack Σπηλιάδης” το 1970 μέχρι και σήμερα, προσφέρει στους πελάτες και τους συνεργάτες της κορυφαίες επιλογές σε μηχανήματα συσκευασίας αλλά και ολοκληρωμένες υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης, με άμεση εξυπηρέτηση και μόνιμο στοκ ανταλλακτικών – αναλωσίμων. Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001 και στοχεύει στη συνεχή εξέλιξη & βελτίωση των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών.

Η TAHIPACK παρέχει μεγάλη ποικιλία χειροκίνητων-ημιαυτόματων-αυτόματων μηχανημάτων συσκευασίας, ανταλλακτικών και αναλωσίμων και καλύπτει κάθε ανάγκη που μπορεί να προκύψει σε μια μονάδα παραγωγής ανεξάρτητα από το μέγεθός της. Δίνει εξειδικευμένες λύσεις που προκύπτουν έπειτα από μελέτη της κάθε ανάγκης ξεχωριστά. Λύσεις σε τομείς όπως: αρτοποιία – ζαχαρ/κή, γαλακτοκομικά – τυροκομικά, αγροτικά προϊόντα, καλλυντικά – φάρμακα, catering, κρέατα, ξηρούς καρπούς, καφέ, ψάρια, ελαιόλαδο – ελιά, ζύμες – σφολιάτες – πίτες, σαλάτες – φρούτα – λαχανικά.

Η TAHIPACK διαθέτει πλούσιο πελατολόγιο, με χιλιάδες εγκαταστάσεις σε μικρές-μεσαίες-μεγάλες εταιρείες τόσο σε εγχώρια όσο και σε αγορά του εξωτερικού. Αναλύει τις ανάγκες των πελατών της ξεχωριστά, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή λύση. Το προσωπικό της εταιρείας διαθέτει πολυετή πείρα και εξειδίκευση.

Με αφορμή την κατάσταση που βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε με τον Covid-19 και ό,τι αυτό συνεπάγεται, γίνεται κατανοητή η ανάγκη διασφάλισης στον καταναλωτή της ασφάλειας και της υγιεινής. Η συσκευασία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και είναι κάτι που θα κερδίζει συνεχώς έδαφος, ειδικά όσο αυτή η κατάσταση συνεχίζεται. Με αφορμή αυτό η εταιρεία TAHIPACK απαντά σε μερικές καίριες ερωτήσεις για τη σημαντικότητα της συσκευασίας σε μια επιχείρηση.

Δεδομένων των σημερινών συνθηκών, με την κρίση του κορονοϊού, όπου τα συσκευασμένα προϊόντα φαίνεται να κερδίζουν έδαφος σε σχέση με τα μη συσκευασμένα, πόσο σημαντική πι-στεύετε ότι είναι η ποιοτική και ασφαλής συσκευασία;

Σίγουρα στην περίοδο που διανύουμε, λόγω Covid-19, οι μονάδες παραγωγής αλλά και οι καταναλωτές δίνουν έμφαση στη συσκευασία των προϊόντων καθώς η ποιοτική και ασφαλής συσκευασία προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια για την κατανάλωσή τους. Παρέχοντας είτε ανιχνευτές μετάλλων, είτε μηχανήματα ημιαυτόματα-αυτόματα tray sealer, διασφαλίζεται σε μεγάλο ποσοστό η φρεσκάδα, η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων.

Παρατηρείτε κάποια αύξηση στη ζήτηση μηχανημάτων συσκευασίας;

Όπως προαναφέραμε λόγω Covid-19 πλέον και βάση νόμου, κάθε προϊόν είναι απαραίτητο να συσκευάζεται για μεγαλύτερη ασφάλεια, έχοντας ως αποτέλεσμα την αύξηση της ζήτησης των μηχανημάτων συσκευασίας. Κάθε παραγωγή -ανεξαρτήτως μεγέθους- αναζητά λύσεις συσκευασίας για τα προϊόντα της, θέλοντας ο καταναλωτής να νιώσει ασφάλεια.

Πως πιστεύετε ότι βοηθά η συσκευασία τα αρτοποιεία; Πόσο ρόλο παίζει στην ψυχολογία του καταναλωτή;

Η αρτοποιία είναι ένας τομέας που είναι ψηλά στην προτίμηση του καταναλωτή, καλύπτοντας μια από τις βασικές διατροφικές του ανάγκες. Επομένως όσο πιο ασφαλή είναι τα προϊόντα του συγκεκριμένου τομέα, τόσο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη θα έχει ο καταναλωτής ώστε να τα προτιμήσει.

Ποιες λύσεις προτείνετε στους αρτοποιούς αναφορικά με το πως μπορούνε να συσκευάζουνε τα προϊόντα που είναι προς πώληση;

Θα πρέπει τα προϊόντα να συσκευάζονται σε σακουλάκια ή σε σκαφάκια τροφίμων (κατάλληλα για τη δημιουργία περιβάλλοντος τροποποιημένης ατμόσφαιρας). Τα μηχανήματα συσκευασίας flowpack μπορούν να προσφέρουν λύσεις συσκευασίας σε μεγάλη ποικιλία προϊόντων και σε συνδυασμό με τους ανιχνευτές μετάλλων (ανιχνεύοντας τυχόν ξένα μεταλλικά αντικείμενα που ενδέχεται να παγιδευτούν εντός του προϊόντος στα διάφορα στάδια παραγωγής), αποτελούν μια ολοκληρωμένη λύση για την ασφάλεια των προϊόντων.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Fresh Bakery Team

Συντακτική Ομάδα

    ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

    Γραφτειτε στο newsletter μας:

    Εγγραφείτε στο Newsletter μας

    Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
    Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.