Σε αυτό το τεύχος σας παρουσιάζουμε το χριστουγεννιάτικο κέικ με καρύδια που δε μπορεί να λείπει από το εορταστικό τραπέζι και που έχει συνδεθεί με την πιο αγαπημένη γιορτή μικρών αλλά και μεγάλων. Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!
Ζυγίζουμε όλα τα υλικά και κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder. Xτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη έως ότου λιώσει καλά η ζάχαρη.
Προσθέτουμε σταδιακά την πορτοκαλάδα με το νερό και τη σόδα. Μόλις το μίγμα απορροφήσει καλά τα υγρά χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη αφράτη και μαλακή.
Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ελαφρά με μια μαρίζ.
Τοποθετούμε το μίγμα σε φόρμες με σχήμα δεντράκι ή αστεράκι και ψήνουμε στους 150ο για 20 λεπτά και στη συνέχεια στους 180ο για 20-25 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά και στολίζουμε με λευκή σοκολάτα ή επικαλύπτουμε την επιφάνεια με λευκό γλασάζ.
Ingredients
Directions
Ζυγίζουμε όλα τα υλικά και κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder. Xτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη έως ότου λιώσει καλά η ζάχαρη.
Προσθέτουμε σταδιακά την πορτοκαλάδα με το νερό και τη σόδα. Μόλις το μίγμα απορροφήσει καλά τα υγρά χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη αφράτη και μαλακή.
Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ελαφρά με μια μαρίζ.
Τοποθετούμε το μίγμα σε φόρμες με σχήμα δεντράκι ή αστεράκι και ψήνουμε στους 150ο για 20 λεπτά και στη συνέχεια στους 180ο για 20-25 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά και στολίζουμε με λευκή σοκολάτα ή επικαλύπτουμε την επιφάνεια με λευκό γλασάζ.